Sund med kunst og kultur

SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: U172
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2021, 2022 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Mandag, 25. september 2023 - 12:00

Sund med kunst og kultur

v/Overlæge, Per Thorlund, Aalborg Universitetshospital

Musik, teater, læsning og dans. Mange steder i udlandet eksisterer kulturelle og kunstneriske tilbud allerede som en del af medicinskabet – med dokumenteret effekt. Forskning viser bl.a., at mennesker der deltager i kunst, kultur og kreative aktiviteter kan opnå øget selvtillid, trivsel og motivation, forbedre sociale relationer og mindske depression og angst. At deltage i kulturoplevelser kan også medvirke til at reducere blodtrykket og styrke immunforsvaret. 

Inden for de seneste år har danske politikere også fået øjnene op for området, og i flere kommuner udskrives der nu kultur på recept.

Så hvordan virker det? Hvad er det ved kulturen, der har positive effekter? Oplev en af landets førende eksperter, overlæge Per Thorgaard, sætte fokus på kulturens positive og medicinske effekter. Hør om anvendelse i forbindelse med forebyggelse, sygdom og rehabilitering, og få inspiration og værktøjer til, hvordan du selv kan bruge kulturen aktivt i hverdagen og øge velvære og trivsel. 

 

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med Folkeuniversitet, hvorfor også andre end ATU'ere kan deltage.

PRAKTIK: Du sørger selv for mad og drikkelse til eventuelle pauser.

FIND VEJ: Du finder lokale U172 her!

AFVIKLER: Der er ingen afvikler fra ATU til stede til denne aktivitet, og du skal derfor fjernregistrere dig som deltager. Du fjernregistrerer dig ved at sende en e-mail til camilla@atusyd.dk på dagen, når aktiviteten starter. Forsinkelser og afbud på dagen meldes også til Camilla.

  • Antal deltagere
    11
  • Type
    Valgfri