Optagelsesproces

-fra passioneret nysgerrig gymnasieelev til ATU'er

Når ansøgningsfrist oprinder 15. januar og vi på Akademiet for Talentfulde Unge Syd modtager indstillinger på de mange akademisk talentfulde gymnasieelever, har der været et langt forarbejde ude på de enkelte gymnasier. Nogle elever er blevet opfordret til at søge om optagelse, andre har selv hørt om os og spurgt, hvordan de skal gøre for at komme med. Uanset hvordan interessen er blevet vakt, skal de alle gennem en indstilling fra deres gymnasium, som også står for den formelle ansøgning hos os.  

Herunder kan du læse lidt om, hvordan du som talentkoordinator kan tilrettelægge processen i løbet af efteråret. Vi har lavet en meget udførlig beskrivelse, som du kan finde her på siden og printe ud.

August/September

Det er en god idé allerede tidligt 1.g at orientere eleverne på dit gymnasie om, at Akademiet for Talentfulde Unge Syd er et tilbud, som de kan benytte sig af. 

Vi sender flyers, som du kan bruge til at orientere både elever og kolleger om ATU Syd. Her på siden finder du desuden flyers til print eller elektronisk distribuering. Det kan også være, I har et sted på jeres hjemmeside, hvor I kan lægge et link til vores hjemmeside.

Oktober/November

Som det nu passer bedst i jeres efterår, er det en fordel at holde et særskilt informationsmøde for de interesserede elever. Vores erfaring er, at de nuværende ATU'ere er de bedste til at præsentere ATU Syd på dette informationsmøde. Her på siden finder du en PowerPoint, som du kan vælge at benytte dig af til det formål. 

Novemeber/December/Januar

Nu er det tid til, at eleverne begynder at formulere deres motiverede ansøgninger til Akademiet for Talentfulde Unge Syd.

Det er også nu, du skal sikre dig forventningsafstemningen med eleverne, så de er klar til at forpligte sig på forløbet. Vær særligt opmærksom på at:

·         De er klar på at prioritere 16 obligatoriske seminarer og en summer camp.

·         De er fagligt nysgerrige og motiverede samt har lyst til at deltage i akademiske seminarer, som ikke kun falder inden for deres primære interesseområder.

·         De har læst vores Frequently Asked Questions

·         De har orienteret sig på et tidligere holds aktivitetsoversigt, så de har et billede af forløbet.

·         De er indstillet på at betale kr. 500,- som deltagergebyr for forplejning på summer campen
 

Ansøgningerne skal uploades til vores hjemmeside i pdf-format senest den 15. januar kl. 12.00. Mange vælger derfor at have en lokal ansøgningsfrist en uges tid før, således at der også er tid til internt at behandle og indstille ansøgningerne.

Har du brug for yderligere information, er du altid velkommen til at kontakte sekretariatet på syd@ungetalenter.dk.

God arbejdslyst!

 

 

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk