ATU | Syds historie

Fra lokalt pilotprojekt til selvkørende indsats for hele Region Syddanmark

Akademiet for Talentfulde Unge blev oprindelig startet af Nørre Gymnasium i 2008. Siden er det blevet udbredt til andre dele af landet, og i Region Syddanmark har ATU siden opstarten i 2010 haft base på Faaborg Gymnasium. Det startede her som et fynsk pilotprojekt ledet af Lektor Pia Halkjær Gommesen, men er nu udvidet til at dække hele regionen og ledes af et professionelt sekretariat.

ATU startede op i Region Syddanmark i 2010 med ca. 90 elever fra de fynske STX-gymnasier, og herefter er ATU | Syd vokset til således i dag at dække hele Region Syddanmark, inkludere både STX-, HHX- og HTX-elever og have mere end 170 deltagere pr. årgang.

I 2012 blev Janne Hansen ansat som leder af ATU | Syd med base i Faaborg, hvorfra hun i samarbejde med styregruppen bestående af rektorer fra udvalgte deltagergymnasier styrer ATUs daglige virke og overordnet udvikling.

Akademiet for Talentfulde Unge er en ambitiøs landsdækkende indsats målrettet dygtige og motiverede gymnasieelever. Indsatsen består af tre afdelinger i henholdsvis Nørre Gymnasium, Faaborg Gymnasium og Viby Gymnasium, som siden 2011 indgår i et nationalt samarbejde om talentudvikling.

I 2016 blev Akademiet for Talentfulde Unge optaget som nationalt talentcenter i det europæiske talentcentersamarbejde, ECHA – European Council for High Ability – er et europæisk netværk, der har som målsætning at sætte en stærkere agenda for talentudvikling i internationalt regi baseret på professionelle nationale talentcentre, med mulighed for at trække på den seneste internationale viden og forskning om talentudvikling. Optagelsen i ECHA og modtagelsen af det prestigefyldte ECHA-certifikat er en anerkendelse af de gode resultater Akademiet for Talentfulde Unge har leveret gennem snart 10 år.

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk