Seminar A: Kickstart & velkomst til ATU | Syd

Svendborg Gymnasium, A P Møllers Vej 35, 5700 Svendborg, Lokale: Aula
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2022 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sidste tilmeldingsfrist
Onsdag, 1. marts 2023 - 12:00

Vi skyder jeres første semester og ATU-forløbet igang under titlen Talent & Akademia. I løbet af semesteret introduceres vii til forskningstraditionernes forskellige epistemologiske og metodiske tilgange til videnskabelse. Formålet med det første semester overordnet set er, at vi får indsigt i, hvordan man arbejder målrettet med sit talent og sin videnskab.

Velkommen til ATU | Syd

Seminaret fokuserer på at introducere dig til ATU og dine meddeltagere. Vi skal tale om drømme og forventninger for hele dit ATU-forløb, du skal lære de andre deltagere at kende, og vi skal blive lidt klogere på ATU og på det at have talent.

Når vi har spist, vil Hans Henrik Knoop, der er lektor ved Danmarks institut for Pædagogik & Uddannelse ved Aarhus Universitet samt hyppigt brugt ekspert i uddannelsesdebatten, fortælle om, hvad det vil sige at have talent, og vi skal diskutere og reflektere over med, hvordan man selv bedst muligt arbejder med sit talent og udnytter sit fulde potentiale. 

PROGRAM

16.00 Velkomst v/konstitueret leder Kira Setling Rømer, ATU | Syd
16.30 Introduktion til hinanden ved tutorer
18.00 Spisepause
18.30 Flow – hvordan livskvaliteter booster talentudvikling v/Lektor Hans Henrik Knoop, Institut for Uddannelse og Pædagogik ved Aarhus Universitet 
 
Hverdagen er tilsyneladende fyldt med paradokser. Vi motiveres af meningsfulde mål, men føler os samtidig ofte belastede af at skulle leve op til dem. Vi vil gerne slappe af, samtidig med at vi oplever, hvor kedeligt det er ikke at lave noget. Vi ønsker at være tilfredse, men mærker i særlig grad at leve, når vi ikke helt er det. Vi stresses over krav om at være effektive, til trods for, at det åbenlyst er mere afslappende at være effektiv end ineffektiv. Vi planlægger vore dage i detaljer, selvom stort set alt det fedeste i livet er improviseret. Det lyder alt sammen lettere paradoksalt, men er det ikke ved nærmere betragtning. Det er bare udtryk for den måde, mennesker er biologisk og psykologisk designede. Og vi forstår i dag langt mere af dette design end for blot 10 år siden. I dette foredrag stiller Hans Henrik Knoop skarpt på flow-teorien og viser, hvordan den kan bruges effektivt til at øge såvel livskvalitet som kreativitet og effektivitet i hverdagen.
 
19.55 Opsamling og afrunding
20.00 Tak for denne gang
 

FORMÅL

Seminar A: Kickstart og velkomst til ATU l Syd har blandt andet til formål, at I skal møde hinanden og at give jer redskaber til at tage fat på jeres egen talentudvikling.
 

PRAKTIK: Der er spisepause, hvor ATU sørger for forplejning. Medbring selv drikkedunk.

FIND VEJ: Du finder Aulaen lige ved hovedindgangen. Du finder kort over skolen her!

AFVIKLER: Kira - tlf. +45 5383 6945 mail: kira@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

 

  • Type
    Obligatorisk