Bæredygtighed som forretningskoncept

ATU SAMF
SDU Esbjerg, Niels Bohrs Vej 10, 6700 Esbjerg, Lokale: 124 (i den gule murstensbygning)
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2017, 2018 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Onsdag, 20. februar 2019 - 12:00
Er du interesseret i at finde balancen mellem miljø, erhverv og samfund? Så er denne aktivitet lige noget for dig. Denne samfundsvidenskabelige aktivitet giver dig faglig input fra både samfundsvidenskab og teknik/naturvidenskab, hvor du bliver klogere på samspillet mellem samfund, teknologi, økologi og miljø, og hvordan bæredygtighed kan bidrage til udvikling af nye forretningskoncepter.

Bæredygtighed som forretningskoncept

v/Stud.BA Tobias Olsen, Miljø- og Ressourcemanagement. 

Bæredygtighed er en økonomisk, social, etisk og økologisk synsvinkel. Ifølge den er det hensigten at strukturere civilisation og menneskelig aktivitet på en måde, så man på den ene side kan efterkomme samfundets og borgernes behov og udfoldelsestrang i nutiden, mens man på den anden side bevarer biodiversitet og de naturlige økosystemer. Planlægning og handling skal have som mål at fastholde disse idealer ind i al fremtid. Bæredygtighed berører derfor alle niveauer fra det lokale kvarter til kloden i sin helhed.

Bæredygtighed er i dag et buzzword, som bliver flittigt brugt i medier, lovtekster og virksomheder. Alle vil gerne være bæredygtige, men hvad betyder bæredygtighed egentlig?

Denne aktivitet er et crashcourse, som vil give os en forståelse for bæredygtighed som begreb og hvornår det er vigtigt at være kritisk, når du hører ordet. Vi vil derefter arbejde med hvordan bæredygtighedstankegangen kan bruges i forhold til at udvikle nye forretningskoncepter.

Program

Introduktion

Hvem er I?

Crash course om bæredygtighed

Øvelse – Ubæredygtige elementer på gymnasier

Pause 10 min.

Øvelse – Ubæredygtige udviklinger i verden

Spisepause ca 17:30-18.00

Øvelse – Opbyg et forretningskoncept med udgangspunkt i bæredygtig udvikling

Præsentation af forretningskoncept

Evaluering

Tak for i dag

 

MEDBRING: Pc, pair og pen.

PRAKTIK: Der er spisepause, men ingen forplejning - så husk madpakken!

FIND VEJ: Du finder lokale 124 i den gule murstensbygning (nr. 10) her!

AFVIKLER: Kira - tlf. +45 5383 6945 mail: kira@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere
    33
  • Type
    Valgfri