Kemi i ølbrygning

ATU NAT
SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale U55
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2016, 2017 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Mandag, 19. februar 2018 - 12:00

Teknisk workshop om de kemiske processer, der er involveret i ølproduktion, fermentering, substratforbrug og vækstfaser.

Kemi i ølbrygning

v/Kemiingeniørstuderende, Teknisk Fakultet, SDU

Workshoppen er centreret omkring en praktisk ølbrygning, som udføres fra start til slut. Du medvirker selv aktivt i processen.

Undervejs undervises der i forskellene mellem traditionel og enzymatisk ølbrygning med fokus på det projekt, som workshoplederne selv har forsket i, samt deres relation til det praktiske arbejde, som du selv kommer til at stå for under workshoppen.

Under anvendelsen af de grove råvarer vil der blive forklaret om deres bidrag af henholdsvis smags- og aromastoffer samt deres betydning for slutproduktets helhed.

Derudover vil der blive talt om gærens substratforbrug, metabolisme og vækstfaser samt analytiske metoder til at undersøge øllen under selve brygningen, bl.a. ved benyttelse af HPLC og refraktometri. Der vil blive draget paralleller til industriel ølbrygning, hvor separationsprocesser spiller en central rolle.

Endelig vil der blive fortalt lidt om livet som ingeniørstuderende på et universitet og om hvordan det adskiller sig fra at gå i gymnasiet, samt om karriereperspektiverne som færdiguddannet kemiingeniør.

 

PRAKTIK: Der er spisepause, men ingen forplejning. Så husk madpakken!

FIND VEJ: Du finder lokale U55 her! Hvis du er i bil og parkerer ved SDU - se kort over parkeringsforhold og parkeringsregler ved SDU Odense her!

AFVIKLER: Kira - tlf. +45 5383 6945 mail: kira@ungetalenter.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere
    55
  • Type
    Valgfri