Kemi i ølbrygning
Teknisk workshop om de kemiske processer, der er involveret i ølproduktion, fermentering, substratforbrug og vækstfaser.
Kemi i ølbrygning
v/kemiingeniørstuderende Joakim T. Schack og Morten Ø. Nielsen, Teknisk Fakultet, SDU
Workshoppen er centreret omkring en praktisk ølbrygning, som udføres fra start til slut. Du medvirker selv aktivt i processen.
Undervejs undervises der i forskellene mellem traditionel og enzymatisk ølbrygning med fokus på det projekt, som workshoplederne selv har forsket i, samt deres relation til det praktiske arbejde, som du selv kommer til at stå for under workshoppen.
Under anvendelsen af de grove råvarer vil der blive forklaret om deres bidrag af henholdsvis smags- og aromastoffer samt deres betydning for slutproduktets helhed.
Derudover vil der blive talt om gærens substratforbrug, metabolisme og vækstfaser samt analytiske metoder til at undersøge øllen under selve brygningen, bl.a. ved benyttelse af HPLC og refraktometri. Der vil blive draget paralleller til industriel ølbrygning, hvor separationsprocesser spiller en central rolle.
PRAKTIK: Der er indlagt spisepause, men ingen forplejning - så husk madpakke.
FIND VEJ: Du finder lokale U55 nær Indgang B her! HUSK at registrere dig hvis du er i bil og parkerer ved SDU - se kort over parkeringsforhold og parkeringsprocedure ved SDU Odense her!
AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 0736 mail: janne@ungetalenter.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.
-
Antal deltagere33
-
TypeValgfri