LIVESTREAMING | Tarmens tabuer

Teams | Deltag fra din pc
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2021, 2022 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Søndag, 26. februar 2023 - 12:00

Tarmens tabuer

v/Speciallæge og forsker, Lotte Fynne

Problematisk afføring er typisk ikke det første emne, der bliver bragt op, når dagens begivenheder skal vendes rundt om spisebordet, eller når man har sin tante og onkel til bords til familiefesten. Det er vel det, man kunne kalde et grænseoverskridende samtaleemne. Men tabuiseringen af emnet har heldigvis ikke smittet af på forskningen.

De seneste år har forskningen nemlig i stigende grad understreget vigtigheden af en sund og velfungerende tarm, og emnet er med tiden blevet mindre tabubelagt. Irritabel tyktarm, sund tarmflora og især mikrobiomer er ligefrem blevet sexet at tale om i forskningens verden, hvis du spørger Lotte Fynne, der er speciallæge og forsker i mave-tarm-lidelser ved Regionshospitalet i Silkeborg.

Til denne livestream taler Lotte Fynne om alt det, vi synes er svært at tale om, når vi taler om tarmen, og giver et indblik i dens komplekse fysiologi. Og så har hun selvfølgelig også et godt råd eller to til at holde tarmen sund.

45 minutters oplæg og 15 minutters spørgsmål. Livestreamingen modereres af Noa Kjærsgaard Hansen.

 

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med Folkeuniversitetet, hvorfor også andre end ATU'ere kan deltage.

PRAKTIK: Du vil få tilsendt link til den virtuelle afvikling af aktiviteten via e-mail.

Du sørger selv for mad og drikkelse til eventuelle pauser.

AFVIKLER: Der er ingen afvikler fra ATU til stede til denne aktivitet, og du skal derfor fjernregistrere dig som deltager. Du fjernregistrerer dig ved at sende en e-mail til camilla@atusyd.dk på dagen, når aktiviteten starter. Forsinkelser og afbud på dagen meldes også til Camilla.

  • Type
    Valgfri