LIVESTREAMING | Farvel til det danske nationalkøkken?
Farvel til det danske nationalkøkken?
v/Adjunk og madforsker, Jonatan Leer, Aalborg Universitet
De fleste danske forbrugere vælter sig i importerede produkter som kaffe, karry og kanel, og frysepizzaen er den mest populære aftensmad. Måltidet er også i mindre grad samlende, da hver tredje voksen spiser aftensmad alene. Samtidig kårer befolkningen stadig nationalretter fra mormorkøkkenet, og politikerne diskuterer om grisekødskvoter i institutioner.
I den aktuelle globaliserede verden, hvor grænser i særlig grad udviskes, og kulturer mødes som resultat af både turisme, flygtningestrømme og digitale medier, står vi tilbage med spørgsmålet, om det overhovedet giver mening at tale om et nationalt køkken?
Til denne livestream vil adjunkt og madforsker Jonatan Leer udfordre forestillinger om den nationale madkultur i den globale verden. Men hvordan skal vi så tænke madkultur? Og hvad med fællesskabet?
45 minutters oplæg og 15 minutters spørgsmål. Livestreamingen modereres af Noa Kjærsgaard Hansen.
BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med Folkeuniversitetet, hvorfor også andre end ATU'ere kan deltage.
PRAKTIK: Du vil få tilsendt link til den virtuelle afvikling af aktiviteten via e-mail.
Du sørger selv for mad og drikkelse til eventuelle pauser.
AFVIKLER: Der er ingen afvikler fra ATU til stede til denne aktivitet, og du skal derfor fjernregistrere dig som deltager. Du fjernregistrerer dig ved at sende en e-mail til camilla@atusyd.dk på dagen, når aktiviteten starter. Forsinkelser og afbud på dagen meldes også til Camilla.
-
TypeValgfri