LIVESTREAMING | Opdagelsesrejsende i vores usynlige univers

Teams | Deltag fra din pc
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2021, 2022 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Søndag, 9. april 2023 - 12:00

Opdagelsesrejsende i vores usynlige univers

v/Partikelfysiker, Troels C. Petersen

Hver dag sidder der forskere på CERN, verdens største fysiklaboratorium i Schweiz, og trækker datasæt ud fra store maskiner for at kunne forklare, hvad universet består af og hvorfor. Hver dag bliver de lidt klogere, og alligevel er der er stadig uendeligt mange ting, de ikke ved.

Troels C. Petersen er lektor ved Niels Bohr Institutet og arbejder med eksperimentel partikelfysik på CERN, men også på Sydpolen. Og ifølge ham går den helt store jagt lige nu på, hvad mørkt stof er. Det er ikke sorte huller, støv eller planeter. Man er ret enige om, at det er partikler, men der er ikke nogen af de partikler, vi kender.

Til denne livestream tager partikelfysikeren os med på en opdagelsesrejse gennem det usynlige univers, fyldt med mørkt stof, mørk energi og neutroner.

45 minutters oplæg og 15 minutters spørgsmål.

 

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med Folkeuniversitetet, hvorfor også andre end ATU'ere kan deltage.

PRAKTIK: Du vil få tilsendt link til den virtuelle afvikling af aktiviteten via e-mail.

Du sørger selv for mad og drikkelse til eventuelle pauser.

AFVIKLER: Der er ingen afvikler fra ATU til stede til denne aktivitet, og du skal derfor fjernregistrere dig som deltager. Du fjernregistrerer dig ved at sende en e-mail til camilla@atusyd.dk på dagen, når aktiviteten starter. Forsinkelser og afbud på dagen meldes også til Camilla.

  • Type
    Valgfri