ATU Alumne: Maria udlever sin passion på scenekanten

Talent kommer i mange former og størrelser. Man kan være talentfuld i kraft af en høj IQ, hvor videnstilegnelse falder helt naturlig, eller man kan være high achiever, som med dedikation og flid sigter efter stjernerne. Talent har mange forskellige ansigter, hvilket vi også ser dagligt på ATU | Syd. Det er derfor altid en fornøjelse at skabe rammerne for talenterne, hvor de i fællesskab, men på hver deres unikke måde, kommer et spadestik dybere, et luftlag højere og tager skridtet mod at udfolde deres potentiale.

I denne portrætserie ser vi på, hvordan det er gået nogle af alumnerne, siden de dimitterede fra ATU | Syd, samt hvordan de til stadighed udfolder deres talent i dag.

En karriere på de skrå brædder

Maria Corydon var en del af anden årgang på ATU | Syd, og hun er uden tvivl et bevis på, at talent kommer i mange former. Med en Bachelor i musical kan man roligt sige, at 26-årige Maria i dag udfolder sit talent på mest kunstnerisk vis, når hun udlever sin passion for musik, dans og teater. Efter tre gode år på Middelfart Gymnasium søgte Maria nemlig ind på Den Danske Scenekunstskole - Musikakademiet i Fredericia, hvorfra hun dimitterede i 2017. Herefter kastede hun sig direkte ud i livet på scenekanten, da hun kort efter medvirkede i Annie Get Your Gun som Winnie Tate på Det Ny Teater i København. Og siden da har Maria udfoldet sit talent på flere forskellige scener. Hun har blandt andet spillet med i Kærlighed ved Første Hik - The Musical i Tivoli, Skatteøen på Folketeatret, og ikke mindst sunget hjertet ud som baggrundssanger for bandet AQUA. 

Jeg elsker uforudsigeligheden 

Efter planen skulle netop samarbejdet med AQUA have været næste skridt i karrieren, hvor Maria så frem til endnu engang at turnere med bandet. Covid-19 satte dog desværre en stopper for dette. Heldigvis er Maria af natur omstillingsparat, hvilket ifølge hende er en nødvendig kompetence at besidde, hvis man ønsker at trives i et erhverv som hendes. Da hun derfor anede muligheden for at udleve en anden drøm som stemmelægger til tegnefilm, fandt hun sig hurtigt til rette i den nye situation. Uforudsigelighed er nemlig noget, som Maria elsker ved den kreative livsstil, hun har valgt. Hun elsker, at hun kan sidde hjemme i sin sofa i København uvidende om, at hun inden længe vil modtage et opkald, der på et splitsekund kan ændre hendes fremtid. Dette erfarede hun i særdeleshed, da hun i december 2018 takkede ja til jobbet som baggrundssanger for AQUA. Her kunne hun allerede i januar 2019 finde sig selv ombord på et fly mod Australien, og inden længe performe foran tusindevis af jublende publikummer. Her blomstrede ikke kun kærligheden til musikken, men også til den eneste ene og tanken om at stifte familie. Til januar ser Maria derfor frem til at byde en lille ny velkommen, når hun og AQUA’s trommeslager venter barn.  

Nogle mennesker ville måske opleve en sådan hverdag uden fast arbejde og indtægt som ekstremt usikker, pointerer Maria. Dette er dog ikke noget, der slår hende ud. Tværtimod så omfavner hun friheden og det faktum, at en så bred uddannelse som en bachelor i musical ikke tvinger hende til at vælge mellem musikken, dansen og skuespillet. Nye mennesker, de ukendte destinationer og skiftende nye udfordringer driver hende konstant fremad. For der er ingen tvivl om, at Maria elsker sit fag. Når hun står på scenen, lukkes alt andet ude. Hun er fuldt ud til stede i nuet, og langsomt kan hun mærke, at glæden og adrenalinen overtager, når hun får lov at udfolde sit talent på scenen. Alt andet synes ubetydeligt.   

Et kreativt barndomshjem banede vejen

Trods denne enorme passion anerkender Maria Corydon, at det slider på kræfterne, når hun gang på gang skal slæbe sig selv til optagelsesprøver, finde det gode humør frem og bevise sit værd. Det kræver hårdt arbejde, og en ualmindeligt god evne til at tackle de mange små nedture og afslag. At Maria alligevel formår at navigere i en sådan konstant foranderlig hverdag, skyldes især, at hun helt fra barnsben har lært at gebærde sig i teaterverdenen. Maria er vokset op i et musikalsk hjem, hvor hun lynhurtigt har tillært sig, at vilje og øvelse er vejen frem. ”Der hvor jeg er, der gør jeg det bedste, jeg kan”, forklarer hun og pointerer, at den perfektionisme har fulgt hende, siden hun var helt lille. Igennem hendes ungdomsår mødte hun derfor flittigt op til sangundervisning og amatørforestillinger, alt imens hun passede sin skole, og ikke mindst var en del af ATU-fællesskabet. Maria udnyttede i høj grad de ekstra muligheder for at udleve kreative drømme, som ATU-seminarerne og -aktiviteterne åbnede op for. Blandt inspirerende værker på Odense Kunstmuseum eller omgivet af smukke melodier fra Odenses symfoniorkester, sugede Maria erfaringer til sig. Derudover ser hun glædeligt tilbage på sommeren 2013, hvor hun gennem ATU | Syd fik chancen for at blive endnu dygtigere indenfor hendes fag på sommerkursus på Musikakademiet i Fredericia. Det drive, det engagement og den passion hun mødte gennem fællesskabet på ATU | Syd, gav hende blod på tanden til at arbejde endnu mere målrettet mod at forløse de kreative drømme. Her blev hun inspireret til at gå efter det, hun gerne ville. Også selvom det ikke var i den klassiske, akademiske retning.  

Når kalenderen er tom, er det altså en viljestyrke samt en indgroet kærlighed for teatermiljøet, der holder Maria i gang. Samtidig fortæller hun med et smil på læben, hvordan det til tider hjælper hende at skrive drømme og ambitioner ned. Både stort og småt nedfældes på papir. Hun tror på, at der er en mening med det hele. At op- og nedture ikke sker uden grund og med det rette drive og engagement, så kan man nå de mål, man sætter sig for. Hvad fremtiden på scenekanten bringer for Maria, vides endnu ikke. Én ting er dog sikkert; vi glæder os ualmindeligt meget til at følge hende, og se det kunstneriske talent blomstre.

Skrevet af Maja Tørslev