Tænkepauser – Valg, Demokrati og Krig

  • Onsdag, 4. oktober 2023 - 18:30 til 20:30
  • SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: U45
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2021, 2022
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 2. oktober 2023 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Tænkepauser - Valg, Demokrati og Krig

v/Professor emeritus, Jørgen Elklit, professor, Svend-Erik Skaaning & lektor emeritus, Gorm Harste - Statskundskab, Aarhus Universitet

Valg og demokrati ses ofte som nøgleelementer i at forebygge krig og fremme fred. I et demokratisk samfund ligger magten i sidste ende hos folket, som har evnen til at vælge deres ledere og holde dem ansvarlige. Dette giver muligheden for et system, hvor forskellige synspunkter kan repræsenteres og debatteres.

Forholdet mellem valg, demokrati og krig er imidlertid komplekst. I nogle tilfælde er valg og demokrati blevet brugt som et redskab til at retfærdiggøre eller legitimere krige. For eksempel er ideen om at udbrede demokrati, og fremme frie og retfærdige valg blevet brugt til at retfærdiggøre militære interventioner i andre lande.

Har du brug for en tænkepause? Så dyk ned i den populære bogserie fra Aarhus Universitetsforlag. På denne aften præsenterer vi de tre Tænkepauser 'Valg', 'Demokrati' og 'Krig'. 

Efter forelæsningerne er der bogudlevering og reception.

Obs.: Andre deltagende end ATU'ere har tilkøbt en eller flere bøger, som deles ud til arrangementet. Ønsker I at tilkøbe samme bøger, kan det aftales indbyrdes på dagen.

 

PROGRAM:

18.30 - 19.05: Valg

19.10 - 19.45: Demokrati

19.50 - 20.25: Krig

 

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med Folkeuniversitet, hvorfor også andre end ATU'ere kan deltage.

PRAKTIK: Du sørger selv for mad og drikkelse til eventuelle pauser.

FIND VEJ: Du finder lokale U45 her!

AFVIKLER: Der er ingen afvikler fra ATU til stede til denne aktivitet, og du skal derfor fjernregistrere dig som deltager. Du fjernregistrerer dig ved at sende en e-mail til camilla@atusyd.dk på dagen, når aktiviteten starter. Forsinkelser og afbud på dagen meldes også til Camilla.

  • Antal deltagere: 11
  • Lærer: CP
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk