Seminar N: Akademisk skrivning

ATU ANDET
SDU, Moseskovvej 59, 5230 Odense M, Lokale: U150
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2021 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Tirsdag, 15. august 2023 - 12:00

4. semesters to sidste seminarer er et samlet forløb, som sætter fokus på, hvordan man går fra en ide til at skabe og formidle valid viden i større skriftlige opgaver. Seminar N handler om akademisk idegenerering. Vi arbejder med hvordan man går fra en undren over et fænomen til en akademisk undersøgelse af et fænomens beskaffenhed, og hvordan afgrænser man sit emne, så der er en reel chance for at beskrive både problemstilling og gennemføre undersøgelserne inden for den tid, der er til rådighed.

Akademisk skrivning 

v/Læringskonsulent Bjarne Lind Christensen, Syddansk Universitetsbibliotek

At skrive akademisk er mere end højt lix-tal og tusinder af referencer. For at arbejde akademisk skal du først og fremmest forholde dig nysgerrigt, åbent og metodisk til et problem i verden. Og for at skrive en god opgave er at have en god undersøgelsesproces og så kende genren godt nok til at formidle sit niveau af indsigt.

Seminar N sætter fokus på idegenerering i en akademisk kontekst og hvordan man starter sin opgaveproces med at finde den rette problemformulering. Vi spiller spillet LynFormulering og arbejder i dybden med jeres konkrete større opgaver, som skal afleveres i 3.g. Om du har en klar idé til din opgave eller er helt blank, så kommer du hjem med fem forskellige og forhåbentligt kreative og interessante problemformuleringer, som du kan arbejde videre med. På seminaret arbejdes der med to temaer: Hvordan du kan tænke om og tilrettelægge en eksplorativ proces Hvordan du konfronterer din blinde plet og forbliver nysgerrig.
 

Program

16.00 Velkomst og dagens program
16.20  Oplæg ”Akademisk skrivning handler ikke om ord!”
17.30 Spisepause
18.00 Lynproblemformuleringsspillet
19.00 Pause
19.15 Opsamling på spillet
19.30 Introduktion til informationssøgning
20.00 Tak for i aften
 

PRAKTIK: Der er spisepause, hvor ATU sørger for forplejning. Medbring selv drikkedunk.

FIND VEJ: Du finder lokale U150 her!

MEDBRING: Pc, papir og kuglepen. 

AFVIKLER: Kira - tlf. +45 53 83 69 45, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

 

  • Type
    Obligatorisk