Seminar N: Akademisk skrivning - idégenerering

  • Torsdag, 6. oktober 2022 - 16:00 til 20:00
  • Middelfart Gymnasium, Østre Hougvej 97, 5500 Middelfart
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2020
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 15. august 2022 - 12:00 - men du skal logge ind først.

4. semesters to sidste seminarer er et samlet forløb, som sætter fokus på, hvordan man går fra en ide til at skabe og formidle valid viden i større skriftlige opgaver. Seminar N handler om akademisk idegenerering. Vi arbejder med hvordan man går fra en undren over et fænomen til en akademisk undersøgelse af et fænomens beskaffenhed, og hvordan afgrænser man sit emne, så der er en reel chance for at beskrive både problemstilling og gennemføre undersøgelserne inden for den tid, der er til rådighed.

Akademisk skrivning - idégenerering

v/Leder Linda Greve, VIA Uddannelsesakademi

At skrive akademisk er mere end højt lix-tal og tusinder af referencer. For at arbejde akademisk skal du først og fremmest forholde dig nysgerrigt, åbent og metodisk til et problem i verden. Og for at skrive en god opgave er at have en god undersøgelsesproces og så kende genren godt nok til at formidle sit niveau af indsigt.

Seminar N sætter fokus på idegenerering i en akademisk kontekst og hvordan man starter sin opgaveproces med at finde den rette problemformulering. Vi spiller spillet LynFormulering og arbejder i dybden med jeres konkrete større opgaver, som skal afleveres i 3.g. Om du har en klar idé til din opgave eller er helt blank, så kommer du hjem med fem forskellige og forhåbentligt kreative og interessante problemformuleringer, som du kan arbejde videre med. På seminaret arbejdes der med to temaer: Hvordan du kan tænke om og tilrettelægge en eksplorativ proces Hvordan du konfronterer din blinde plet og forbliver nysgerrig.
 

Program

16.00 Velkommen
16.05 Oplæg og workshop
17.30 Spisepause
18.00 Oplæg og workshop - fortsat
20.00 Tak for i dag!
 

PRAKTIK: Der er spisepause, hvor ATU sørger for forplejning. Medbring selv drikkedunk.

MEDBRING: Pc, papir og kuglepen. 

AFVIKLER: Kira - tlf. +45 5383 6945, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere:
  • Lærer: JH
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk