Fordybelsesseminar F: Radiologi

 • Tirsdag, 27. september 2022 - 16:00 til 20:00
 • OUH, J. B. Winsløws Vej 4, 5000 Odense, Mødested: Klinikbygningen - Emil Aarestrup auditorium
 • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
  Årgang: 2021
 • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
 • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 15. august 2022 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Efterårets obligatoriske program består primært af en række af fordybelsesseminarer. På de enkelte fordybelsesseminarer får du mulighed for at gå i dybden med et enkelt emne inden for en given videnskab. Du ser hvordan forskellige videnskaber udfoldes og ny viden skabes.

Du deltager i tre ud af ti fordybelsesseminarer, og du vælger selv hvilke alt efter din interesse og hvor der er plads. Vi anbefaler meget, at du ikke lader geografi, men interesse afgøre dit valg mellem de forskellige muligheder.

Radiologi: Hvad laver en radiolog?

v/Ole Graumann, Overlæge ved Radiologisk afd., Odense Universitetshospital & Professor samt Leder af Radiologisk Forsknings- og Innovationsenhed, Syddansk Universitet

Vil du opleve hvordan læger arbejder i den virkelige verden? Gør dig klar til 4 timer maximalt intensiv undervisning, hvor du skal gennem hele den billeddiagnostiske verden fra frakturdiagnostik til kræftbehandling med iskolde nåle.
 
Hvis du er typen, der gerne selv vil prøve kræfter med fagligheden, så glæd dig, for vi leverer interaktiv undervisning. Husk mobilen, for der skal quiz´ses og lad din generthed blive hjemme, for I skal lave ultralydsskanning på hinanden (mave). Vi står klar med et stort hold af læger og medicinstuderende til at give dig en uforglemmelig eftermiddag og aften. I pauserne svarer vi gerne på praktiske spørgsmål om medicinstudiet og livet som læge. Vi håber, at kunne finde et par kommende kollegaer blandt jer, for der er mangel på læger i Danmark.  
 

Program

16.00 Velkomst: Hvad er Radiologi v/Overlæge & Professor Ole Graumann, OUH & SDU
16.05 Basal simpel radiologi: Flipped classroom v/Ph.d.-stud. Mohammad Talal Elhakim
16.45 Pause
17.00 Akut vagt arbejde v/Ph.d.-stud. Jonas Asgaard Bojsen
17.30 Interventions radiologi: ”Live case gennemgang af en kræftbehandling” v/Overlæge & Professor Ole Graumann, OUH & SDU
17.45 Spisepause
18.10 Introduktion til basal ultralyd v/Overlæge & Professor Ole Graumann, OUH & SDU
18.30 Hands-on:
 • Ultralyd
 • VR
19.50 Afrunding
20.00 Tak for i dag
 

Formål

Formålet med Fordybelsesseminar F-rækken er at give et dybdegående indblik i de respektive videnskaber med afsæt i et konkret emne og specifikke cases og herunder at vise nogle af de konkrete metoder, som de forskellige discipliner bringer i anvendelse.
 

MEDBRING: Pc, papir og pen

PRAKTIK: Der er spisepause, hvor ATU sørger for forplejning. Medbring selv drikkedunk.

FIND VEJ: Du finder OUH Klinikbygningen og Emil Aarestrup auditorium (nr. 50 på kortet) her!

AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 0736 eller e-mail janne@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

Fordybelsesseminar F 2021
 • Antal deltagere: 37
 • Lærer: JH
 • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk