Fordybelsesseminar F: Organiske solceller

SDU Sønderborg, Alsion 2, 6400 Sønderborg: Lokale: U107
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2022 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Tirsdag, 15. august 2023 - 12:00

Efterårets obligatoriske program består primært af en række af fordybelsesseminarer. På de enkelte fordybelsesseminarer får du mulighed for at gå i dybden med et enkelt emne inden for en given faglighed. Du ser hvordan forskellige fagligheder udforskes og ny viden skabes.

Du deltager i tre ud af ti fordybelsesseminarer, og du vælger selv hvilke alt efter din interesse og hvor der er plads. Vi anbefaler meget, at du ikke lader geografi, men interesse afgøre dit valg mellem de forskellige muligheder.

Organiske solceller

v/Postdoc. Michela Prete & SDU Studenterambassadører, Syddansk Universitet

Solceller bliver langsomt en større og større del af livet i Danmark. De bliver f.eks. brugt i hverdagen som generatorer af strøm, som drives af energien fra solen. De kan primært ses på toppen af huse eller i solcelleparker af varierende størrelse. 

Dette seminar fokuserer på et relativt lille område i den store videnskab, der hedder solceller. Vi skal hovedsageligt kigge på organiske solceller, og hvad der er helt specielt ved dem. 

Først og fremmest er de lavet af organisk materiale. Det vil sige, at de primært består af carbon atomer. Derudover har de unikke egenskaber. Det er f.eks. muligt at gøre dem gennemsigtige, farve dem og bøje dem, hvilket giver helt nye muligheder.

Ph.d.-studerende Mariam Ahmad vil præsentere sin forskning om organiske solceller. Hun er fra Italien og har en baggrund indenfor mekanik og mekatronik. Til dagligt arbejder hun med organiske solceller på SDU Sønderborg. I workshopdelen af programmet afprøver vi forskellige slags solceller.

Program

15.30 Velkommen til SDU Sønderborg - Introduktion 
15.45 Introduktion til solenergi samt teorien bag traditionelle & organiske solceller 
16.15 Præsentation af Postdoc. og hendes forskningsområde på NANOSYD, SDU
16.30 Rundvisning på SDU Sønderborg
17.00 Spisepause
17.30 Workshop: Solceller 
  • Introduktion
  • Måling på solceller
  • Databehandling
  • Beregninger, resultater, diskussion & konklusion
19.10 Opsamling
19.20 Tak for i dag 
 

Formål

Formålet med Fordybelsesseminar F-rækken er at give et dybdegående indblik i de respektive fagligheder med afsæt i et konkret emne og specifikke cases og herunder at vise nogle af de konkrete metoder, som de forskellige discipliner bringer i anvendelse.

 

MEDBRING: Papir, pen og pc

PRAKTIK: Der er spisepause, hvor ATU sørger for forplejning. Medbring selv drikkedunk.

FIND VEJ: Toget har station lige foran Alsion & SDU Sønderborg, og seminaret afslutter, så I kan nå toget.

AFVIKLER: Camilla - tlf. +45 6070 5627 eller e-mail camilla@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

 

  • Antal deltagere
    40
  • Type
    Obligatorisk