Fordybelsesseminar F: Organiske solceller

  • Torsdag, 22. september 2022 - 15:30 til 19:30
  • SDU Sønderborg, Alsion 2, 6400 Sønderborg, Lokale: U401
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2021
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 15. august 2022 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Efterårets obligatoriske program består primært af en række af fordybelsesseminarer. På de enkelte fordybelsesseminarer får du mulighed for at gå i dybden med et enkelt emne inden for en given faglighed. Du ser hvordan forskellige fagligheder udforskes og ny viden skabes.

Du deltager i tre ud af ti fordybelsesseminarer, og du vælger selv hvilke alt efter din interesse og hvor der er plads. Vi anbefaler meget, at du ikke lader geografi, men interesse afgøre dit valg mellem de forskellige muligheder.

Organiske solceller

v/Ph.d.-stud. Mariam Ahmad & Ingeniørstuderende, NANOSYD, Syddansk Universitet

Solceller bliver langsomt en større og større del af livet i Danmark. De bliver f.eks. brugt i hverdagen som generatorer af strøm, som drives af energien fra solen. De kan primært ses på toppen af huse eller i solcelleparker af varierende størrelse. 

Dette seminar fokuserer på et relativt lille område i den store videnskab, der hedder solceller. Vi skal hovedsageligt kigge på organiske solceller, og hvad der er helt specielt ved dem. 

Først og fremmest er de lavet af organisk materiale. Det vil sige, at de primært består af carbon atomer. Derudover har de unikke egenskaber. Det er f.eks. muligt at gøre dem gennemsigtige, farve dem og bøje dem, hvilket giver helt nye muligheder.

Ph.d.-studerende Michela Prete vil præsentere sin forskning om organiske solceller. Hun er fra Italien og har en baggrund indenfor mekanik og mekatronik. Til dagligt arbejder hun med organiske solceller på SDU Sønderborg. I workshopdelen af programmet afprøver vi forskellige slags solceller.

Program

15.30 Velkommen
15.35 præsentation af Ph.d.-stud. Mariam Ahmad og hendes forskningsområde på NANOSYD, SDU
15.50 Oplæg om organiske solceller v/Ph.d.-stud. Mariam Ahmad, NANOSYD, SDU
17.10 Spisepause
17.30 Workshop: Organiske solceller
19.20 opsamling og tak for i dag.
 

Formål

Formålet med Fordybelsesseminar F-rækken er at give et dybdegående indblik i de respektive fagligheder med afsæt i et konkret emne og specifikke cases og herunder at vise nogle af de konkrete metoder, som de forskellige discipliner bringer i anvendelse.

 

MEDBRING: Papir, pen og pc

FIND VEJ: Du finder U401 her

Toget har station lige foran Alsion & SDU Sønderborg, og seminaret afslutter, så I kan nå toget.

AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 0736 eller e-mail janne@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

 

Fordybelsesseminar F 2021
  • Antal deltagere: 36
  • Lærer: JH
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk