Fordybelsesseminar F: Den fedeste celle i kroppen

SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: U220
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2022 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Tirsdag, 15. august 2023 - 12:00

Efterårets obligatoriske program består primært af en række af fordybelsesseminarer. På de enkelte fordybelsesseminarer får du mulighed for at gå i dybden med et enkelt emne inden for en given videnskab. Du ser hvordan forskellige videnskaber udfoldes og ny viden skabes.

Du deltager i tre ud af ti fordybelsesseminarer, og du vælger selv hvilke alt efter din interesse og hvor der er plads. Vi anbefaler meget, at du ikke lader geografi, men interesse afgøre dit valg mellem de forskellige muligheder.

Den fedeste celle i kroppen 

v/Ph.d.stud. Lukas Mc Kenzie Oussoren, Institut for Biokemi og Molekylær Biologi, Syddansk Universitet

Fedme og overvægt er i løbet af de seneste årtier blevet det største helbredsproblem i den vestlige verden og bidrager nu i højere grad til kræftsygdomme end selv rygning. En af de bedst kendte følgesygdomme af fedme er type 2 diabetes, den mest hyppige af de to former for sukkersyge. Langt de fleste der lider af denne sygdom, lider af den netop på grund af fedme. Men hvorfor?

I dette fordybelsesseminar går vi i flæsket med flæsket og ser på hvad præcis der sker i vores fedtdepoter under fedme, hvilke celler der findes og hvordan deres identitet og funktion ændres. Vi lærer om moderne bioanalytiske metoder og hvilke biologiske spørgsmål de kan besvare. De studerende vil få mulighed for at analysere data fra fede mus og forsøge at forstå de biologiske konsekvenser af fedme. 
 
 

Foreløbigt program

16.00 Velkomst
16.05 Oplæg & øvelser
  • Biologien bag fedme og overvægt
  • Cellulær identitet
  • Undersøgelse af genregulering
17.30 Spisepause
18.00 Oplæg & øvelser – fortsat
20.00 Tak for i dag
 

FORMÅL

Formålet med Fordybelsesseminar F-rækken er at give et dybdegående indblik i de respektive videnskaber med afsæt i et konkret emne og specifikke cases og herunder at vise nogle af de konkrete metoder, som de forskellige discipliner bringer i anvendelse.
 

MEDBRING: Pc med Excel, papir & pen

PRAKTIK: Der er spisepause, hvor ATU sørger for forplejning. Medbring selv drikkedunk.

FIND VEJ: Du finder lokale U220 her!

AFVIKLER: Camilla - tlf. +45 6070 5627 eller e-mail camilla@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere
    42
  • Type
    Obligatorisk