Fordybelsesseminar F: Den fedeste celle i kroppen

  • Tirsdag, 11. oktober 2022 - 16:00 til 20:00
  • Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: U27
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2021
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 15. august 2022 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Efterårets obligatoriske program består primært af en række af fordybelsesseminarer. På de enkelte fordybelsesseminarer får du mulighed for at gå i dybden med et enkelt emne inden for en given videnskab. Du ser hvordan forskellige videnskaber udfoldes og ny viden skabes.

Du deltager i tre ud af ti fordybelsesseminarer, og du vælger selv hvilke alt efter din interesse og hvor der er plads. Vi anbefaler meget, at du ikke lader geografi, men interesse afgøre dit valg mellem de forskellige muligheder.

Den fedeste celle i kroppen 

v/Ph.d.stud. Lukas Mc Kenzie Oussoren, Institut for Biokemi og Molekylær Biologi, Syddansk Universitet

Fedme og overvægt er I løbet af de seneste årtier blevet det største helbredsproblem i den vestlige verden og bidrager nu i højere grad til kræftsygdomme end selv rygning. En af de bedst kendte følgesygdomme af fedme er type 2 diabetes, den mest hyppige af de to former for sukkersyge. Langt de fleste der lider af denne sygdom, lider af den netop på grund af fedme. Men hvorfor?

I dette fordybelsesseminar går vi i flæsket med flæsket og ser på hvad præcis der sker i vores fedtdepoter under fedme, hvilke celler der findes og hvordan deres identitet og funktion ændres. Vi lærer om moderne bioanalytiske metoder og hvilke biologiske spørgsmål de kan besvare. De studerende vil få mulighed for at analysere data fra fede mus og forsøge at forstå de biologiske konsekvenser af fedme. 
 

FORMÅL

Formålet med Fordybelsesseminar F-rækken er at give et dybdegående indblik i de respektive videnskaber med afsæt i et konkret emne og specifikke cases og herunder at vise nogle af de konkrete metoder, som de forskellige discipliner bringer i anvendelse.
 

PRAKTIK: Der er spisepause, hvor ATU sørger for forplejning. Medbring selv drikkedunk.

FIND VEJ: Du finder lokale U27 her!

Hvis du er I bil eller på cykel: Benyt Indgang Krogene Ø. Der er cykelparkering nær indgangen. Benyt P2 eller tilstødende pladser med tilkørsel via Moseskovvej hvis du er i bil.

Hvis du ankommer med bus: Busserne stopper her. Benyt Indgang Krogene Ø.

Hvis du ankommer med letbanen: Benyt Indgang 22A.

AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 0736 eller e-mail janne@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

Fordybelsesseminar F 2021
  • Antal deltagere: 36
  • Lærer: JH
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk