Fordybelsesseminar F: Cannabis i kemilaboratoriet

  • Mandag, 6. november 2023 - 16:00 til 20:00
  • SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: Ellehammer
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2022
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Tirsdag, 15. august 2023 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Efterårets obligatoriske program består primært af en række af fordybelsesseminarer. På de enkelte fordybelsesseminarer får du mulighed for at gå i dybden med et enkelt emne inden for en given faglighed. Du ser hvordan forskellige fagligheder udforskes og ny viden skabes.

Du deltager i tre ud af ti fordybelsesseminarer, og du vælger selv hvilke alt efter din interesse og hvor der er plads. Vi anbefaler meget, at du ikke lader geografi, men interesse afgøre dit valg mellem de forskellige muligheder.

Cannabis i kemilaboratoriet

v/Forsker & Lektor Lars Duelund, Institut for Grøn Teknologi, Syddansk Universitet

Cannabis-planten tilskrives mange gode egenskaber, der kan udnyttes medicinsk. I dette fordybelsesseminar dykker vi sammen med specialkonsulent Lars Duelund fra Institut for Grøn Teknologi ned i, hvad videnskaben kan få ud af Cannabisplanten.

Den kan kurere kræft, hjælpe på Parkinsons sygdom og autisme, berolige din hund nytårsaften – kort sagt: Den er lidt af et mirakelmiddel! Men hvad ved vi egentligt om planten? Hvad ved vi den virker på, og hvad tror vi den virker på? Hvordan danner planten alle sine indholdsstoffer? Og hvordan kan vi analysere på dem? 

Fordybelsesseminaret indledes med oplæg, og deltagerne skal derefter selv en tur i kemilaboratoriet og analysere på indholdsstoffer i forskellige cannabis-produkter.

Foreløbigt program

16.00 Velkommen
16.05 Introduktion til medicinsk cannabis
17.15 Spisepause
17.45 Lab-øvelser
19.30 Analyse af data
19.55 Opsamling og afrunding
20.00 Tak for i dag
 

Formål

Formålet med Fordybelsesseminar F-rækken er at give et dybdegående indblik i de respektive fagligheder med afsæt i et konkret emne og specifikke cases og herunder at vise nogle af de konkrete metoder, som de forskellige discipliner bringer i anvendelse.
 

MEDBRING: Papir, pen, lineal

PRAKTIK: Der er spisepause, hvor ATU sørger for forplejning. Medbring selv drikkedunk.

FIND VEJ: Du finder lokalet Ellehammer her!

AFVIKLER: Christian - tlf.: +45 5016 9681, kontaktes på dagen, hvis du farer vild eller bliver forsinket.  Afbud meldes til Janne - tlf. +45 2128 0736 mail: janne@atusyd.dk

 

Fordybelsesseminar F 2022
  • Antal deltagere: 42
  • Lærer: JH
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk