Omprogrammering af kroppens immunsystem til at bekæmpe kræft

  • Torsdag, 2. december 2021 - 19:00 til 21:00
  • SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: U46
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2019, 2020
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Onsdag, 1. december 2021 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Omprogrammering af kroppens immunsystem til at bekæmpe kræft

v/Mike Bogetofte Barnkob, PhD, Postdoc, Syddansk Universitet

Kræftbehandling gennemgår i disse år en revolution: ved at engagerer immunsystemet i at bekæmpe kræftceller, har patienter der før var dødsyge nu fået en ny chance, og for mange, et nyt liv. Den nyeste behandling inden for dette område er nu blevet både personlig og meget avanceret. Ved at høste immunceller fra patienterne selv, og omprogrammere disse til at blive både kræft-celle-specifikke og sikre.

I dette oplæg vil læge og post.doc Mike Barnkob fortælle om, hvordan immunsystemets kan omprogrammeres, og om den forskning der foregår på Odense Universitetshospital for at bringe denne behandling tættere på patienterne. Fokus vil være på T-celler og hvordan syntetisk biologi – altså nye biologiske systemer dannet i laboratoriet – kan bruges til at tilbyde nye og spændende behandlinger i Odense. Mike Barnkob er tilknyttet forskningsgruppen CITCO (Centre for Cellular Immunotherapy of Haematological Cancer Odense) som forsker i celulære terapier og klinisk immunologisk afdeling, som aktuelt er ved at bygge et laboratorium til denne type behandling.

 

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med UNF, hvorfor også andre end ATU'ere kan deltage

PRAKTIK: Der er ingen spisepause eller forplejning til denne aktivitet.

FIND VEJ: Du finder lokale U46 her!

AFVIKLER: Der er ingen afvikler fra ATU til stede til denne aktivitet, og du skal derfor fjernregistrere dig som deltager. Du fjernregistrerer dig ved at sende en e-mail til Kira på mail: kira@atusyd.dk på dagen, når aktiviteten starter. Forsinkelser og afbud på dagen meldes også til Kira.

  • Antal deltagere: 33
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk