Kulturmøder og kvindekamp

  • Onsdag, 1. marts 2023 - 19:00 til 21:00
  • Vollsmose Bibliotek, Risingsvej 122, 5240 Odense NØ
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2021, 2022
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Fredag, 24. februar 2023 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Hør Souha Al-Mersal og Nilgün Erdem fortælle om den aktivisme og det behov for kvindekamp, som fik de to forfatteres veje til at krydse hinanden. 

Kulturmøder og kvindekamp

v/Souha Al-Mersal og Nilgün Erdem, forfattere

Med afsæt i både Souhas bog "Min datter var gnisten" og Nilgüns digtsamling "Nogle får sommerfugle i maven, andre får flagermus" fortæller de to kvinder om kulturmøder, identitetssplittelse og kærlighedens vilkår imellem to kulturer. 

Souha Al-Mersal er født i Syrien, men flygtede til Danmark sammen med sin mor fra krigen i Libanon som 2-årig. Hun tager ofte bladet fra munden, når det gælder kulturforskelle, social kontrol og den minoritetsetniske ligestillingskamp.  
I 2022 udgav Souha bogen "Min datter var gnisten – til kvindekamp mod udskamning og ulighed", som hun selv kalder et feministisk kampskrift til søstre, døtre og mødre.  

Nilgün Erdem er barnebarn af en gæstearbejder fra Vestegnen, hvis søn blev forfatter. Nilgün er ikke bange for at bruge poesien som instrument til at italesætte samfundskritiske emner som ligestilling, kærlighedens vilkår og kulturmøder.  
I 2017 udgav Nilgün digtsamlingen "Pudder og Ph.d.er - feministiske digte fra mine tyvere", som er et opgør med det kurdiske patriarkat og det ulmende fremmedhad.  
I 2022 udgav hun sin anden digtsamling "Nogle får sommerfugle i maven, andre får flagermus", som handler om ondskaben i samtidens grænseoverskridende og moralsk fattige datingkultur, samt hvilke vilkår dette i dag giver kærligheden.  

I dette foredrag starter Souha og Nilgün ud med at fortælle om den aktivisme og det behov for kvindekamp, der fik deres veje til at krydses. Selvom de begge er fra Albertslund, har de aldrig mødt hinanden, før et par år inde i et Instagram-venskab, der udviklede sig fra ligesindede værdier om at tage magten over minoritetskvinders narrativ tilbage, og selv sætte dagsordenen mod dobbeltskam som kvindeundertrykkelse fra minoritetsmiljøer og racisme fra majoritetsmiljøer. 

 

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med biblioteket, hvorfor også andre end ATU'ere kan deltage

PRAKTIK: Der er ingen spisepause eller forplejning til denne aktivitet.

FIND VEJ: Du finder Vollsmose Bibliotek her!

AFVIKLER: Der er ingen afvikler fra ATU til stede til denne aktivitet, og du skal derfor fjernregistrere dig som deltager. Du fjernregistrerer dig ved at sende en e-mail til camilla@atusyd.dk på dagen, når aktiviteten starter. Forsinkelser og afbud på dagen meldes også til Camilla.  

  • Antal deltagere: 10
  • Lærer: KR
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk