LIVESTREAMING | Hjernen, medierne og vores politiske meningsdannelse

Teams | Deltag fra din pc
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2021, 2022 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Søndag, 8. oktober 2023 - 12:00

Hjernen, medierne og vores politiske meningsdannelse

v/lektor Lene Aarøe, Statskundskab, Aarhus Universitet

I hjernen på vælgerne

Den politiske debat gløder dagligt i medierne om håndtering af klimaforandringer, reformer af sundhedsvæsnet, sygeplejerskernes løn, indvandring og integration, krigen i Ukraine, og hvorvidt Mette Frederiksen bliver ny generalsekretær for Nato.

Men hvor meget kan medierne og politikerne påvirke almindelige menneskers politiske holdninger og faktuelle opfattelser med deres budskaber og historier i en bestemt framing? Hvad sker der på sociale medier, og hvilke typer budskaber genererer likes, kommentarer og delinger? Hvad betyder det for folks politiske interesse og tillid, når medierne fokuserer på politik som spin og strategi? Hvordan påvirkes almindelige mennesker, når politikerne fralægger sig almindelige debatnormer, som fx Donald Trump gør det i sine kampagner?

Kom med helt ind vælgernes politiske hjerne, når Lene Aarøe, lektor i statskundskab ved Aarhus Universitet, stiller skarpt på den politiske psykologi, der belyser hvordan medier og politikere kan påvirke vores politiske meningsdannelse og tilgang til den demokratiske samtale.

 

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med Folkeuniversitetet, hvorfor også andre end ATU'ere kan deltage.

PRAKTIK: Du vil få tilsendt link til den virtuelle afvikling af aktiviteten via e-mail.

Du sørger selv for mad og drikkelse til eventuelle pauser.

AFVIKLER: Der er ingen afvikler fra ATU til stede til denne aktivitet, og du skal derfor fjernregistrere dig som deltager. Du fjernregistrerer dig ved at sende en e-mail til camilla@atusyd.dk på dagen, når aktiviteten starter. Forsinkelser og afbud på dagen meldes også til Camilla.

  • Type
    Valgfri