Funktionelle Lidelser

SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: U46
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2021, 2022 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Mandag, 27. marts 2023 - 12:00

Funktionelle Lidelser

v/Reservelæge Cecilia Pihl Jespersen, Cand.Med., Aarhus Universitet

De fleste af os kender til kropslige fornemmelser udløst af følelser eller oplevelser: Koldsved, mavepine og hjertebanken inden eksamen eller kriblen i huden og svimmelhed ved forelskelse. At sind og krop er forbundet kommer ikke bag på mange, men i lægevidenskaben har man længe adskilt de to. Funktionelle lidelser som kronisk træthedssyndrom, fibromyalgi, irritabel tyktarm og piskesmæld kan ikke forklares ud fra biomedicinske sygdomme, men de er ikke lægevidenskabeligt "uforklarlige".

Funktionel lidelse opstår, når hjernens fortolkning af signaler fra kroppen bliver fejlagtig. For at forstå og behandle sådanne symptomer må lægen trække på flere andre videnskabelige retninger som psykologi, filosofi og sociologi. At lære om funktionel lidelse er derfor at lære om, hvad et symptom egentlig er.

 

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med UNF, hvorfor også andre end ATU'ere kan deltage

PRAKTIK: Der er ingen spisepause eller forplejning til denne aktivitet.

FIND VEJ: Du finder lokale U46 på SDU's hovedgang, Gydehutten, her!

AFVIKLER:  Der er ingen afvikler fra ATU til stede til denne aktivitet, og du skal derfor fjernregistrere dig som deltager. Du fjernregistrerer dig ved at sende en e-mail til camilla@atusyd.dk på dagen, når aktiviteten starter. Forsinkelser og afbud på dagen meldes også til Camilla.

  • Antal deltagere
    33
  • Type
    Valgfri