Eftertanker: Forskeren og hospitalspræsten om håb

  • Torsdag, 1. december 2022 - 18:30 til 20:15
  • Odense Adelige Jomfrukloster, Albani Torv 6, 5000 Odense C
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2020, 2021
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 28. november 2022 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Eftertanker: Forskeren og hospitalspræsten om håb

v/lektor, Mickey Gjerris, bioetik, Københavns Universitet og hospitalspræst Lotte Mørk, Rigshospitalet

Det er ikke nemt at være menneske. Der er så meget at forholde sig til, så meget ansvar at løfte, så mange bekymringer og så meget sorg at bære. Både ens egen eksistens og de, som man elskers eksistens, er truet fra begyndelsen af. Livet er udskudt død, som Løgstrup sagde. Og rundt om en kollapser økosystemerne, klimaet bliver forandret og arterne forsvinder i et tempo, så biologerne taler om den 6. masseuddøen.

Hvordan kan man i den situation bevare håbet og forstanden uden enten at flygte fra det hele i informationssamfundets strøm af ligegyldigheder eller bukke under for en lurende kynisme, hvor man fornægter selv de glimt af glæde, der måtte komme på ens vej, fordi man kun alt for godt ved, at de kun er korte glimt?

Det er spørgsmål som disse, som hospitalspræsten Lotte Mørk og etikeren Mickey Gjerris har sat hinanden og publikum stævne for at tale sammen om. Ikke for at få ret, men for at blive klogere på, hvordan man kan leve sit liv på en måde, så man på én gang ser virkeligheden i øjnene og tør tage imod sit liv med glæde og taknemmelighed.

Konceptet 'Eftertanker' er en aften i eftertænksomhedens tegn, hvor to eksperter inviterer til en samtale om et bestemt emne med udgangspunkt i hver deres faglighed.

 

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med Folkeuniversitet, hvorfor også andre end ATU'ere kan deltage.

PRAKTIK: Du sørger selv for mad og drikkelse til eventuelle pauser.

FIND VEJ: Du finder Odense Adelige Jomfrukloster her!

AFVIKLER: Der er ingen afvikler fra ATU til stede til denne aktivitet, og du skal derfor fjernregistrere dig som deltager. Du fjernregistrerer dig ved at sende en e-mail til camilla@atusyd.dk på dagen, når aktiviteten starter. Forsinkelser og afbud på dagen meldes også til Camilla.

  • Antal deltagere: 11
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk