ATU | Fokus: LHC vs Tevatron

SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: O100
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Onsdag, 7. december 2022 - 12:00

Tag del i SDUs Physics Club med spændende naturvidenskabelige foredrag og Q&A, hvor du denne gang bliver klogere på partikkelfysikken og dens brug sundhedssektoren. 

LHC vs Tevatron - Are we at the brink of the next discovery in particle physics?

v/CP3-Origins, SDU

Kom med til en spændende eftermiddag om nogen af de nyeste resultater i partikelfysikken og lidt om hvad partikelfysikken bruges til i sundhedssektoren. 

Program

16.00 Velkommen
16.05 De seneste opdagelser ved LHC og FermiLab v/Professor Mads T. Frandsen, CP3-Origins & SDU Galaxy, SDU
  • Mads vil præsentere nye analyser af data fra partikelacceleratoren TeVatron på Fermilab. Hvis analyserne er korrekte stemmer W-bosonen vægt ikke længere med det Standard Modellen for partikelfysik forudsiger og det vil betyde vi har set det første tegn på nye partikler, en ny naturkraft eller begge dele! Samtidig er der også  uoverensstemmelser mellem målinger af muon partiklens saakaldte magnetiske moment ved Fermilab og Standard Modellen for partikelfysik.Partikelfysik er i rivende udvikling og forskere ved SDU er maaske paa sporet af den næste store opdagelse. Vi haaber I har lyst til at være med paa rejsen!  
16.30 Kaffepause
16.50 Supercomputer simuleringer og en ny model for partikelfysikken v/Ph.d.stud. Sofie Martins, Institut for Fysik, SDU, & Post.doc Martin Rosenlyst Jørgensen, Oxford University
  • Sofie Martins vil præsentere hvordan super computer simuleringer kan bruges til at regne partikelfysiske processer og egenskaber ud med stor præcision som kan sammenlignes med eksperimenter - f.eks muonens magnetiske moment hvor teori og eksperiment lige nu ikke stemmer overens!

  • Martin Rosenlyst Jørgensen vil fortælle os hvordan han prøver at bygge en ny model af partikelfysik der (maaske!) kan forklare de nye opdagelser. 

17.50 Spisepause & Muoner i tågekammer v/Videnskabelig Assistent Jonathan Gammeltoft, Institut for Fysik, SDU
18.30 Partikelfysik på hospitalet og i sundhedsteknologi v/Videnskabelig Assistent Jonathan Gammeltoft, Institut for Fysik, SDU
19.30 Afrunding: Hvor kan du lære mere
20.00 Tak for i aften
 
BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med SDU Cp3-origins, hvorfor også andre end ATU'ere kan deltage.

PRAKTIK: Der er indlagt spisepause, men ingen forplejning - så husk madpakke og drikkedunk.

FIND VEJ: Du finder lokale O100 her!

Hvis du er I bil eller på cykel: Benyt Indgang Agrene Ø. Der er cykelparkering nær indgangen. Benyt P1 eller tilstødende pladser med tilkørsel via Moseskovvej hvis du er i bil.

Hvis du ankommer med bus: Busserne stopper her. Benyt Indgang Agrene Ø.

Hvis du ankommer med letbanen: Benyt Indgang 14A.

AFVIKLER: Der er ingen afvikler fra ATU til stede til denne aktivitet, og du skal derfor fjernregistrere dig som deltager. Du fjernregistrerer dig ved at sende en e-mail til camilla@atusyd.dk på dagen, når aktiviteten starter. Forsinkelser og afbud på dagen meldes også til Camilla.

  • Type
    Valgfri