Ølbrygningens kemi og bioteknologi
Teknisk workshop om de kemiske og biokemiske processer, der er involveret i ølproduktion, fermentering, substratforbrug og vækstfaser.
Ølbrygningens kemi og bioteknologi
v/Civilingeniør.stud. Sille Vest Hansen og Sofie Hansen, Kemi og Bioteknologi, SDU
Vi danskere kan godt lide øl. Og det er vi ikke ene om: Øl er den 3. mest populære drik i verden efter vand og te, og der konsumeres hvert år næsten 200 milliarder liter øl på verdensplan. Men ølbrygning er en avanceret bioteknologisk proces, som kræver, at man har styr på en række kemiske og biokemiske processer ned i mindste detalje.
Denne aktivitet er centreret omkring ølbrygning i praksis, som udføres fra start til slut. Vi medvirker selv aktivt i processen, hvor du får indblik i teorien bag processen. Du bliver derfor klogere på f.eks. enzymernes funktioner og, hvorfor ølbrygning er avanceret bioteknologi.
Undervejs undervises der i forskellene mellem traditionel og enzymatisk ølbrygning med fokus på det projekt, som underviserne selv har forsket i, samt deres relation til det praktiske arbejde, som vi selv kommer til at tage del i i løbet af aktiviteten.
Under anvendelsen af de grove råvarer vil der blive forklaret om deres bidrag af henholdsvis smags- og aromastoffer samt deres betydning for slutproduktets helhed.
Program
16.00 Velkommen til SDU
16.05 Workshop om ølbrygning - opstart
17.30 Spisepause
18.00 Workshop om ølbrygning – fortsat (inkl. lille ølsmagning)
19.45 Afrunding (inkl. orientering om kemiingeniøruddannelserne)
20.00 Tak for i dag
MEDBRING: Papir & pen
PRAKTIK: Der er spisepause, men ingen forplejning. Så husk madpakken!
FIND VEJ: Du finder lokale U55 her!
AFVIKLER: Kira - tlf. +45 5383 6945 mail: kira@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.
-
Antal deltagere44
-
TypeValgfri