Akademideltagere skal kæmpe for Danmark i international robotkonkurrence

Robotindustrien i Danmark blomstrer i disse år og Akademiets spirende talenter går forrest, når Danmarks første robothold skal deltage i First Robotics Competition i USA.

Amanda Fahrenholz Smith og Laura Nøjgaard fra Akademiet Syd samt Louise Julie Sternholdt-Sørensen, Monica Diaz Hansen, Mads Nowak Frigaard, Tobias Stuhr Bisgaard, Hørdur Kai Andreasen, Christoffer Müller, Lily Li og Benjamin Muntz fra Akademiet Øst er blandt de 12 skarpe unge hjerner, som udgør det danske robottalenthold. 
 
”Vi er stolte over, at Danmarks første robottalenthold primært kommer fra Akademiet for Talentfulde Unge. Der har været stor efterspørgsel for at komme med på holdet. Det er et stærkt og bredt hold, så der er al mulig grund til optimisme med hensyn til holdets vinderchancer i USA og med hensyn til, at vi gennem holdet udbreder interessen for robotteknologi blandt unge generelt,” udtaler Dorthe Christensen, konstitueret sekretariatschef for Akademiet for Talentfulde Unge Øst og tovholder på Akademiets deltagelse i projektet. 
 
Der arbejdes på højtryk
I værkstedet er der fuldt tryk på forberedelserne, og holdet samles flere gange om ugen for at gøre klar til den store konkurrence. De skal selv bygge robotten, der skal bruges i konkurrencen, og alle kvalifikationer lige fra softwareudvikling til elektronikforståelse kommer i spil. Nogle af færdighederne har holdet i forvejen andre må de lære undervejs. 
 
”Vores unge er især karakteriseret ved en stærk drivkraft for læring og et stort engagement i det, de kaster sig over. De har en udpræget nysgerrighed og umiddelbarhed, hvilket er fremragende forudsætninger for nytænkning. Og så opererer de på et meget højt fagligt niveau. Det er især de ting, som gør Akademiets unge velegnede til at være med på Danmarks først robottalenthold”
 
Gigant robotvirksomhed står bag
Den danske succesvirksomhed Universal Robots har investeret en halv million kroner i projektet, som er det første danske robottalenthold nogensinde. På Akademiet for Talentfulde Unge glæder man sig over det nye samarbejde. 
 
”Danmarks første robottalenthold er et eksempel på den type talentudvikling der sker, når Akademiet for Talentfulde Unge samarbejder med virksomheder og universiteter. Et robottalenthold som det her, skaber stor værdi: For de unge talenter selv, for andre unge, for danske virksomheder, og for samfundet generelt,” forklarer Dorthe Christensen.