Sif Flor

ATU Alumne | Reel grøn omstilling er på dagsordenen hos Sif

Videbegær kommer i mange forskellige former og størrelser. Man kan have en høj IQ, hvor læring falder en meget nemt. Man kan være high achiever, som med dedikation og flid sigter efter stjernerne. Eller man kan have en naturlig og stor lyst til at tilegne ny viden. Fælles for alle disse er et drive og en faglig nysgerrighed, der giver lyst til et fællesskab, hvor videbegær er i centrum. 

Det er også det, som vi ser dagligt hos ATU | Syd. Det er derfor altid en fornøjelse at sætte rammerne for læring i fællesskab, hvor unge sammen men på hver deres unikke måde omfavner lysten til læring og udfolder deres potentiale.

I denne portrætserie kan du møde nogle af vores alumnerne, og høre hvordan det går dem nu og hvordan de fortsat lærer nyt og udfolder deres potentiale, på egen hånd og sammen med andre, i dag.

Baggrundsinformationer:

  • Sif Flor
  • 27 år 
  • Svendborg Gymnasium, STX, Samf A/Engelsk A/Mat B, ATU årgang 2013 

Hvordan var din tid i ATU?

Jeg elskede at være en del af ATU. Det var både en anledning til at lære nyt, hvor der ikke ventede en eksamen på den eksamen på den anden side, få gode oplevelser og lære nye mennesker at kende. 

Hvilke oplevelser husker du tydeligst?

Jeg husker tydeligst de internationale ture, som jeg har været på med ATU; til Amsterdam, hvor vi lærte om Hollands og byens historie. Til London, Oxford og Cambridge for at høre om mulighederne for at studere dér og sidst men ikke mindst LIMUN (London International Model United Nations), som er det sejeste politiske rollespil, jeg kan forestille mig. 

Hvad betød det for dig at være med i ATU?

For mig blev ATU en fritidsaktivitet, som var et pusterum fra den almindelige undervisning. Det gav mulighed for at lære nye ting uden at skulle testes i dem senere. Og min horisont blev åbnet for nye karriereveje, som jeg ikke selv havde tænkt på.

Hvad har du taget med videre fra din tid i ATU?

Det vigtigste jeg har taget med mig fra ATU er mine venner. Jeg syntes, at det var fedt at mødes med ligesindede, der ikke så ned på dét at være nørdet og videbegærlig. På den måde fik jeg venner og bekendte på tværs af hele Region Syddanmark. Flere af dem er nogle af mine tætteste venner den dag i dag.

Hvad har du lavet, siden du blev færdig på ATU/blev student?

Jeg har læst statskundskab på Københavns Universitet, arbejdet for at parti på Christiansborg og sidenhen arbejdet som public affairs-konsulent, dvs. med politisk interessevaretagelse, for Danmarks største erhvervsorganisation, Dansk Industri.

Hvad laver du nu?

I dag læser jeg en kandidatgrad i klimatilpasning på SDU, som jeg afslutter i sommeren 2025.

Hvad bringer fremtiden?

Når jeg har afsluttet min kandidatgrad i klimatilpasning til sommer, håber jeg at få arbejde som konsulent i en rådgivningsvirksomhed såsom COWI, RAMBØLL eller Niras. Der vil jeg arbejde med at samtænke klimasikring og biodiversitet, således tilpasningen af vores samfund til nuværende og kommende klimaforandringer sker på en bæredygtig og ansvarlig måde. Kort sagt: Jeg vil arbejde med at skabe en reel grøn omstilling. 

Har du nogle gode råd til de fremtidige ATU’ere?

Vær nysgerrig og hav et åbent sind – også over for de obligatoriske arrangementer, som du måske ikke synes lyder som de mest spændende på papiret. Du får garanteret noget med hjem at tænke over alligevel. 

Og tag det roligt med karakterræset. Hvis du i stedet forbliver nysgerrig og arbejdsom, skal det nok gå godt alt sammen, uanset om du får 4 eller 12 i din SRP.