ATU Alumne | Nikolai drømmer om en fremtid med politik
Videbegær kommer i mange forskellige former og størrelser. Man kan have en høj IQ, hvor læring falder en meget nemt. Man kan være high achiever, som med dedikation og flid sigter efter stjernerne. Eller man kan have en naturlig og stor lyst til at tilegne ny viden. Fælles for alle disse er et drive og en faglig nysgerrighed, der giver lyst til et fællesskab, hvor videbegær er i centrum.
Det er også det, som vi ser dagligt hos ATU | Syd. Det er derfor altid en fornøjelse at sætte rammerne for læring i fællesskab, hvor unge sammen men på hver deres unikke måde omfavner lysten til læring og udfolder deres potentiale.
I denne portrætserie kan du møde nogle af vores alumnerne, og høre hvordan det går dem nu og hvordan de fortsat lærer nyt og udfolder deres potentiale, på egen hånd og sammen med andre, i dag.
Baggrundsinformationer:
- Nikolai Tange Kristensen
- 23 år
- IBC Kolding, HHX, International Business Studies, ATU årgang 2018
Hvilke oplevelser husker du tydeligst fra din tid i ATU?
Helt klart det valgfrie seminar, hvor der kom en sprogofficer og fortalte om sit arbejde. Det var helt vildt inspirerende at høre om, hvordan man kunne bruge sit videbegær i praksis. Vi var heller ikke særlig mange den dag, så det var helt specielt at sidde en lille kerne af mennesker i Odense og være totalt opslugt af sprogofficerens fortællinger om uddannelse og udsendelse. Jeg har senere selv opsøgt forsvaret som værnepligtig, men jeg kom ikke videre med en karriere som sprogofficer.
Hvad betød det for dig at være med i ATU?
Det betød, at man ved siden af gymnasiet fik adgang til et uvurderligt fællesskab og et netværk og gode venner, som jeg fortsat snakker med den dag i dag. Jeg synes, at det var helt fantastisk at være en del af at fællesskab med andre unge, der havde samme tilgang til verden og skolearbejdet som mig selv.
Hvad har du taget med videre fra din tid i ATU?
Det, som jeg har taget videre med mig fra ATU, er selvfølgelig disciplinen, når man laver akademisk arbejde. Men det er nok endnu mit netværk af folk, jeg lærte at kende dengang, som jeg har taget med mig. Folk er havnet alle mulige interessante steder, og det er som om, at vi stadig har det fællesskab, som vi havde dengang.
Hvad har du lavet, siden du blev færdig på ATU/blev student?
Da jeg blev student, tog jeg direkte til Stuttgart i Tyskland, hvor jeg arbejdede som praktikant hos Mercedes-Benz HQ og fik en kontoruddannelse med speciale i administration gennem OPU. Derefter havde jeg forskellige sabbatår-jobs og var en smuttur i værnepligten samt en måneds tid i Alaska, USA.
Hvad laver du nu?
Nu studerer jeg BSc i International Business and Politics på CBS, er bestyrelsesformand for CBS Students, aktiv i Radikale Venstre, senest som kandidat til Europa-Parlamentet og så arbejder jeg faktisk stadig hos Mercedes-Benz’ danske hovedkontor i København.
Hvad bringer fremtiden?
Jeg vil meget gerne vælges i Folketinget! Ellers vil jeg gerne bruge den viden, som jeg får på min uddannelse, ude i virkeligheden. Det kunne være som rådgiver inden for politik eller erhverv, eller ansættelse i en privat virksomhed, der arbejder internationalt.
Har du nogle gode råd til de fremtidige ATU’ere?
Vær ikke bange med at snakke med så mange af dine ATU-kollegaer, som muligt. Selvom man lige skal overvinde genertheden, er jeg virkelig glad for alle de venner og bekendte, som jeg stadig har fra ATU i dag. Nogle af dem går jeg endda på studie med på CBS!