Brandts: Provokation i kunsthistorien
Kulturvidenskabeligt besøg på Brandts Kunstmuseum, hvor du igennem Brandts permanente udstillinger samt udstillingen ”Ind i verden” med Dea Trier Mørchs kunst bliver klogere på hvordan kunsten gennem historien har provokeret individet og samfundet.
Brandts: Provokation i kunsthistorien
v/Louise Russo, Brandts, Kunstformidler, Brandts
Hvad får mennesket til at reagere på et kunstværk? Og reagerer alle ens? I fællesskab undersøger vi kernen af hvad kunst gør ved os. Hvornår bliver vi rykket og hvornår er vi ubevægede? Kan viden om proces, historie eller intention ændre vores reaktion? Ved at rykke temaet om provokation ind i midten af samtalen, kan vi i fællesskab pludselig åbne for kunstværker, der ellers opfattes som utilgængelige. Hvis man tager præmissen alvorligt, vil der til hvert eneste kunstværk ligge et lag af provokation, som kan åbne oplevelsen.
I denne aktivitet skal vi benytte os af denne tilgang ved at undersøge to forskellige udstillinger: 1. Kunst fra ungdomsoprøret: Udstillingen med Dea Trier Mørch ”Ind i verden”, der bl.a. laver kunst med fødsler som tema, havde i 70’erne med Røde Mor og ungdomsoprøret også provokation som hovedformål. Vi er ikke længere i den tid, men det betyder ikke, at vi ikke kan finde aspekter som provokerer. 2. 250 års kunsthistorie: Efter at have oplevet de Dea udstillingen udfordrer vi hele kunsthistorien og finder ud af hvordan provokation altid har drevet os som mennesker og at kunstværker fra 1700-tallet sagtens kan sætte gang i heftig diskussion.
PRAKTIK: Der er ingen spisepause eller forplejning til denne aktivitet.
FIND VEJ: Du finder Brandts her!
AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 0736 mail: janne@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.
-
Antal deltagere27
-
TypeValgfri