AFLYST | Odense Universitetshospital

ATU SUND
SDU på OUH, J. B. Winsløws Vej 19, 5000 Odense C, Lokale: 19.04
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2017, 2018 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Onsdag, 25. september 2019 - 12:00

Sundhedsvidenskabelig aktivitet, hvor du besøger Odense Universitetshospital og hør om det medicinske arbejde i sundhedssektoren. Seks afdelinger åbner dørene og giver et indblik i deres arbejde og forskning.

Odense Universitetshospital

**DENNE AKTIVITET ER BLEVET AFLYST PGA. FOR FÅ TILMELDINGER!

 v/Adjunkt Randi Bilberg m.fl, SDU ved OUH

Vi besøger Odense Universitetshospital, hvor du får mulighed for at se to af seks afdelinger og møde personalet og forskere. Du kan ønske hvilke 2 afdelinger her!

Afdelingerne er:

Afdelingen for Strålebehandling v/Klinisk hospitalsfysiker Kenni Højsgaard Engstrøm 

Strålebehandling af kræft - vi hører om hvordan behandlingen planlægges og leveres, samt hvordan der på OUH arbejdes frem imod større tilpasning af strålebehandlingen af cancer til den enkelte patient ved hjælp af avanceret billedbehandling og dosimetri.

Nuklearmedicinsk Afdeling v/Afdelingslæge Kate Rewers og Hoveduddannelseslæge Rikke Vestergaard Andersen Hildebrandt

Positron-emissions-tomografi (PET) - Positroner (e+) udnyttes til billeddannelse via sporstoffer, der består af sukker mærket med e+ emittere. PET afbilleder sygdomsaktivitet i celler med højt sukkerforbrug, som kræft- og inflammationsceller. En CT-skanning fusioneres med PET billederne for at få den anatomiske lokalisation af sukkermetabolismen med ind på billederne. Vi ser skannerne og kigger ind i laboratoriet, hvor radiofarmaka fremstilles. Eksempler på brug ved undersøgelse for kræft og inflammatoriske sygdomme.

Klinik for Molekylær Endokrinologisk Behandling v/Videnskabelig assistent, cand. Scient Nicholas Ditzel

Denne afdeling udgør OUH’s stamcelle laboratorium. Stamceller kan reproduceres uendeligt og giver unikke muligheder i forhold til behandling – fx ved hjertelidelser. Vi ser, hvordan stamceller dyrkes i laboratoriet og nogle af de teknologier, der bruges i eksperimenter med stamceller.

Gynækologisk Afdeling v/Overlæge Iørn Vester Hedelund 

Gynækologisk afdeling har højt specialiseret funktion indenfor behandling af gynækologiske kræftsygdomme. Mange patienter kan opereres med såkaldt robotassisteret kikkertkirurgi. Vi skal besøge OUH’s robotcenter og forhåbentlig få lov at besøge en af robotterne der måske er i funktion på det tidspunkt. Forinden fortælles der kort om robotkirurgi.

Psykiatrisk Afdeling - Enheden for Klinisk Alkoholforskning v/Projektleder & Ph.D Randi Bilberg

Hvem drikker alkohol? Hvornår er man fuld? Hvor høj en promille kan man have? Hvor kan man få hjælp i forhold til et alkoholmisbrug/afhængighed? Har man nogle muligheder, hvis man er pårørende? Er alkohol skadeligt? Disse og mange andre spørgsmål kan man få svar hos Enheden for Klinisk Alkoholforskning.

Ortopædkirurgisk afdeling v/Ph.D-stud. Kristian Kjærgaard

Kom og se hvordan vi bruger stereosyn med røntgenståler til at undersøge, om nye typer komponenter til ledproteser sidder fast til knoglen. I 1962 fik den første patient i verden en hofteprotese, og siden da har designet kun ændret sig marginalt - til gengæld er der sket store fremskridt i materialevalg, overfladebehandlinger, fiksationsteknikker m.m. Men hvordan sikrer man sig, at en ny type protese sætter sig lige så godt fast til knoglen, som en tidligere type? Det gør man med stereorøntgen. Kom og hør historien om hofteprotesen, der blev århundredes operation, om skandalerne, om brug af stereorøntgen til at kvalitetssikre nye protesetyper - og hør hvad vitamin E har med polyethylen og nye hofter at gøre.

Besøget starter og slutter i plenum med lidt at spise og mulighed for at høre om og stille supplerende spørgsmål til afdelingerne.

Program

15.00 Velkomst og præsentation af de 4 afdelinger v/Viceinstitutleder Hanne M. Lindegaard

15.30 Inddeling i grupper og afgang til respektive afdelinger

15.35 1. Rund- & undervisning på afdelingerne

16.45 Alle grupper skifter plads

17.00 2. Rund- & undervisning på afdelingerne

18.10 Alle grupper går tilbage til Winsløwparken 19

18.15 Opsamling og afrunding fra besøgene på de forskellige afdelinger

  • En repræsentant fra hver gruppe fortæller kort om oplevelsen på én afdeling, herefter kort diskussion i plenum
19.00 Tak for i dag 
 
 
BEMÆRK: Du besøger 2 ud af 6 afdelinger. Du skal derfor vælge hvilken du helst vil besøge i dette spørgeskema senest d. 25 september kl.12.00

PRAKTIK: SDU sørger for forplejning - så lad madpakken blive hjemme.

FIND VEJ: Du finder SDU ved OUH her! Du finder Lokale 19.04 på stueplan! HUSK at registrere dig hvis du er i bil og parkerer ved SDU på OUH - se hvordan her.

AFVIKLER: Kira - tlf. +45 5383 6945 mail: kira@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere
    55
  • Type
    Valgfri