Matematik i robotter
Matematik bruges til rigtig mange ting – f.eks. til at styre en robot. I denne tekniske workshop undersøger vi f.eks. hvordan viden om geometri og trigonometri kan få en robot til at tegne. Der bliver i workshoppen lagt stor vægt på anvendelse af matematikken, og som led i dette undersøges de geometriske dynamikker i robotter. Der kræves ingen tekniske forudsætninger - alle nysgerrige kan deltage og prøve kræfter med matematik i robotter.
Matematik i robotter
v/BA.stud. Benjamin Lyderik Olsen & Peter Falck Grony, Robotteknologi, SDU
For mennesker er det en simpel opgave at bevæge hånden fra én position til en anden, men det er ikke helt så enkelt at få en robot-arm til at gøre det samme. Og jo flere led robot-armen har, jo mere kompleks bliver opgaven. Man taler i fagsproget om forlæns og baglæns kinematik.
På denne aktivitet lærer vi om matematikken bag dette, samt om basal elektronisk styring vha. en micro-controller. Begge dele er nødvendige for at kunne programmere en 2-leddet robot-arm. Det praktiske arbejde med robot-armen vil foregå i grupper af 3-4 elever. Når vi kan udføre simple bevægelser med robot-armen, avancerer vi til konkrete opgaver som f.eks. at tegne med en kuglepen, flytte en genstand mv. Aktiviteten giver en smagsprøve på de udfordringer man møder som robotingeniør.
Program
MEDBRING: PC, blyant/kuglepen og papir
PRAKTIK: Der er spisepause, men ingen forplejning - så husk madpakken!
FIND VEJ: Du finder indgangen til TEK her! Du finder brobygningslokalet nær indgang T her! Hvis du er i bil og parkerer ved SDU - se kort over parkeringsforhold og parkeringsregler ved SDU Odense her!
AFVIKLER: Kira - tlf. +45 5383 6945 mail: kira@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.
-
Antal deltagere33
-
TypeValgfri