Livestreaming: Hvorfor ældes vi?

ATU SUND
Bramming, Bylderup-Bov, Esbjerg, Fanø, Flensborg, Fredericia, Grindsted, Haderslev, Kerteminde, Kolding, Løgumkloster, Marstal, Ribe, Rudkøbing, Rødding, Svendborg, Vejen.
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2016, 2017 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Torsdag, 9. august 2018 - 08:00

Giver den nyeste molekylære forskning i aldring os koden til et langt og sundt liv? Måske. Hør om de mekanismer, der bestemmer at vi ældes, hvorfor vi ældes forskelligt samt hvordan vi sikrer os en alderdom med god livskvalitet.

Hvorfor ældes vi?

v/Tinna V. Stevnsner, lektor i aldringens molekylærbiologi & Suresh Rattan, lektor i biogerontologi, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet

Vi ældes alle – det er en naturlig del af livet. Rynker og gråt hår er bare nogle af de mange tegn på aldringsprocessen. Forskningen har vist, at der ligger flere fælles mekanismer bag aldring, men det er bemærkelsesværdigt, hvor forskelligt alderen påvirker hvert enkelt individ. Nogle mennesker er både psykisk og fysisk friske til det sidste, mens andres vej mod livets ende præges af sygdom allerede tidligt i alderdommen.

Hvornår bliver vi ældre – biologisk set? Forskere forsøger at afdække de processer, der fører til at vi ældes – og hvorfor vi ældes forskelligt. Det sker på celleniveau, hvor forskerne studerer de molekylære mekanismer, som er fundamentet for liv og dermed også sygdom og aldring. Man kan for eksempel se at kromosomerne i gamle celler oftere mangler større eller mindre stykker af deres arvemateriale, DNA, når man sammenligner med kromosomerne i unge celler.

Kan den nyeste molekylære forskning i aldring give os koden til et langt og sundt liv? Hør hvorfor vi ældes og om de nyeste forskningsmetoder og resultater inden for den molekylære aldringsforskning.

BEMÆRK: Foredraget vil foregå på dansk og letforståeligt engelsk – alle illustrationer og tekster vil være på dansk

 

PRAKTIK: Ønsker du at deltage i denne aktivitet, skal du ikke tilmelde dig her på siden. I stedet skal du møde op på livestreaming-stedet:

Bramming, Bylderup-Bov, Esbjerg, Fanø, Flensborg, Fredericia, Grindsted, Haderslev, Kerteminde, Kolding, Løgumkloster, Marstal, Ribe, Rudkøbing, Rødding, Svendborg, Vejen.

Du kan se detaljerne for livestreamingen her!

Efter foredraget skal du skrive til kira@atusyd.dk, at du har været til foredraget, og det vil så blive registreret på din aktivitetsoversigt.

Der er ingen spisepause eller forplejning.

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med Offentlige foredrag i Naturvidenskab, AU, hvorfor også andre end ATU'ere kan deltage.

AFVIKLER: Der er ingen afvikler fra ATU til stede til disse livestreamings.

 

  • Type
    Valgfri