Psykologi
Sundhedsvidenskabeligt workshop-forløb, hvor du får en dybere forståelse for sammenhængen mellem krop og sind og konkrete værktøjer til at håndtere udfordringer i dette samspil.
Bemærk at du skal sætte TO DAGE af, hvis du vil deltage af denne aktivitet:
Del 1: Onsdag d. 14. marts kl. 16.00 – 20.00
Psykologisk selvindsigt – at forstå os selv og andre bedre i et forsøg på at forøge sund åbenhed, nysgerrighed og livskvalitet
v/Stud.cand.psych. Emil Andersen og Thomas Jensen, Psykologi, SDU
Mange unge kan have udfordringer med stress, usund perfektionisme, social ængstelighed, frygt, tristhed, vrede og sorg, som kan være utroligt hæmmende, hvis man mangler viden om sindets påvirkning på ens trivsel.
Denne aktivitet er rettet imod jer, som ønsker at forstå jeres sind og krop bedre i en kompleks indre og social verden. De fleste af os kender til frustrationer, som opstår i spændet mellem, hvad vi kan kontrollere, og hvad vi må acceptere - og det er ikke altid ligetil at vide, hvor skillelinjen egentlig er. Vi kommer til at arbejde med viden om psykologiske, sociale og fysiologiske-biologiske faktorer, som kan hjælpe os til at finde den skillelinje samt forstå vores fortid bedre; bidrage til nærvær og tilfredshed i nutiden; og pege imod en fremtid, som vi ønsker os.
Der vil være fokus på både psykologisk teori om sindets udfordringer og konkrete værktøjer til at håndtere dem. Vi vil inddrage historier fra vores eget liv samt fra vores klienter, som kan tydeliggøre nogle af de udfordringer, som er ret almindelige i normalbefolkningen. I er velkomne til at komme med egne historier i et omfang, som I synes er passende og ikke overtræder grænser, som I ikke ønsker overtrådt i plenum.
Første del af denne aktivitet vil handle om at give psykologisk inspiration, som kan anvendes i hverdagen. Anden del vil være en opsummering af, hvordan det er gået siden sidst samt supplering og inddragelse af yderligere relevant psykologisk viden.
Program
16.00 Velkommen
16.05 Oplæg med et teoretisk og empirisk udgangspunkt i menneskets udviklingspsykologi – et fokus på sund og usund udvikling. Hvordan lærer vi at forstå, regulere og håndtere vores følelser igennem livet?
17.10 Gruppediskussion om personlighedstyper og følelsesregulering
17.30 Spisepause
18.00 Opsamling og diskussion i plenum om øvelsen
18.10 Oplæg og gruppearbejde om psykologisk sundhed - fleksibilitet og rigiditet. Hvilke strategier bruger vi til at håndtere vores liv, og hvad kan vi gøre anderledes?
BEMÆRK: Denne aktivitet er delt over to dage. Tilmelding forudsætter deltagelse i både del 1 og 2 begge dage.
MEDBRING: Pc, papir og pen
PRAKTIK: Der er spisepause, men ingen forplejning. Så husk madpakken!
FIND VEJ: Du finder lokale U26 nær indgang D her! Hvis du er i bil og parkerer ved SDU - se kort over parkeringsforhold og parkeringsregler ved SDU Odense her!
AFVIKLER: Kira - tlf. +45 5383 6945, kontaktes hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.
-
Antal deltagere55
-
TypeValgfri