Neurobiologi
Sundhedsvidenskabelig aktivitet om neurobiologi, hvor der sættes særlig fokus på hvordan hjernen fungerer og f.eks. styrer vores sanser.
Lær mere om din hjerne og dine sanser
v/Associate Professor Åsa Fex Svenningsen, Department of Neurobiology Research, SDU
Hjernen er stadigvæk en delvist hvid plet på kortet over vores krop. Grunden er, at hjernen er meget kompleks og desuden lukket inde i hovedet, hvor den er vel beskyttet og besværlig at studere. I hjernen sidder vores personlighed, og den er blandet ind i bogstavelig talt alt det, vi foretager os.
I denne aktivitet bliver du introduceret til hvordan hjernen fungerer, og hvad der sker, når vi for eksempel taler, griner og græder. Hvorfor opstår fantomsmerter hos personer, der har fået amputeret en arm eller et ben? Hvad laver stamceller i hjernen? Hvorfor er teenagere særlig følsomme? Disse og mange andre spørgsmål du måske har selv.
Vi skal også teste vores hjerner - især vores sanser. Vi skal undersøge vores synssans, lugtesans, høresans og smagssans og lære mere om hvordan de fungerer.
Program:
16.00 Velkommen
16.05 Forelæsning og spørgsmål samt rundvisning i laboratoriet
17.30 Spisepause
18.00 Øvelser i sanse-lab.
20.00 Tak for i dag
MEDBRING: PC, papir & pen, smartphone og høretelefoner
PRAKTIK: Der er indlagt spisepause men ingen forplejning, så husk madpakken!
FIND VEJ: Du finder SDU ved OUH her! Du finder bygning 21 og lokalet her! HUSK at registrere dig hvis du er i bil og parkerer ved SDU på OUH - se hvordan her.
AFVIKLER: Kira - tlf. 5383 6945, kontaktes hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.
-
Antal deltagere22
-
TypeValgfri