Seminar E7: Solceller & bæredygtig energi

ATU TEK
Syddansk Universitet, Alsion 2, 6400 Sønderborg, Mødested: Forhallen
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2016 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Tirsdag, 12. september 2017 - 12:00

Efterårets første seminarer er en sammenhængende række af fordybelsesseminarer. På de enkelte fordybelsesseminarer får du mulighed for at gå i dybden med et enkelt emne inden for en given faglighed. Du ser hvordan forskellige fagligheder udforskes og ny viden kan skabes.

Du deltager i to ud af ni fordybelsesseminarer, og du vælger selv hvilke alt efter din interesse og hvor der er plads. Vi anbefaler meget, at du ikke lader geografi, men interesse afgøre dit valg mellem de forskellige muligheder.

Solceller & bæredygtig energi

v/Forskere og studerende fra Ingeniøruddannelserne, Syddansk Universitet

Solceller er en lovende måde at skabe en ren og bæredygtig energikilde på. Der findes efterhånden flere generationer forskellige solceller – fra de traditionelle silikonebaserede solceller med veletableret teknologi, til nye typer solceller baseret på f.eks. organisk materiale.

På dette fordybelsesseminar kigger vi på begge typer solceller. Først og fremmest fokuserer vi på solcelleteknologi – hvordan fungerer solceller, hvordan kan man fabrikere dem, og hvordan analyserer man forskellige parametre, der karakteriserer solcellernes ydeevne? Og hvordan kan man sammenligne forskellige solcelletyper, i dette tilfælde silikone og organiske solceller?

Fordybelsesseminaret har en teoretisk og en praktisk del, som respektivt består af oplæg eksperimenter. Grundlæggende viden om Ohms lov, strøm- og spændingsmålinger, kendskab til begreber som fotoner og elektroner samt forståelse for at bruge et multimeter er fordelagtigt i dette seminar.

Program

kl. 16.00 - 16.30 Velkommen til SDU: Ingeniøruddannelserne på SDU + rundvisning på Alsion (opdeling i to grupper) - Daniel og Martin 

kl. 16.30 - 16.45 Om solens energi og hvordan vi fanger den (kort om forskellige solceller) – Kasper M. Paasch 

kl. 16.45 - 18.15 Rotation i 3 grupper á 15 personer

kl. 18.15 - 18.45 Aftensmad

kl. 18.45 - 19.45 Laboratorietests med solpaneler  

kl. 19.45 - 20.00 Konklusion + afslutning  

Se detaljeret program her på siden, til højre under DOWNLOAD

 

MEDBRING: PC, papir og pen

FIND VEJ: Du finder SDU sønderborg her

AFVIKLER: Kira - tlf. +45 5383 6945 mail: kira@ungetalenter.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere
    45
  • Type
    Obligatorisk