Seminar O: Akademisk arbejde i praksis
Vi slutter efteråret og dit Akademi-forløb af med en workshopdag om forskellige slags akademisk arbejde i forskningens verden – på universitetet. SDUs fem fakulteter stiller hver med en workshop, som illustrerer, hvordan studerende og forskere arbejder med deres respektive akademiske vidensområde og fagstof.
Workshopdagen består af 5 workshops, som hver eksemplificerer hvordan humanistisk, teknisk, samfunds-, natur- eller sundhedsvidenskabelig arbejde udmønter sig i praksis. Du kommer igennem 2 ud af 5 workshops.
Program:
Kl. 10.00 Velkommen
Kl. 10.05 Præsentation af de 5 workshops fra hvert fakultet
Kl. 10.30 5 forskellige workshops v/ Tek, Samf, Nat, Hum, Sund
Kl. 12.45 Frokost
Kl. 13.30 5 forskellige workshops v/ Tek, Samf, Nat, Hum, Sund
Kl. 14.30 Pause (holdes i workshoppen)
Kl. 15.45 Fælles afrunding
Kl. 16.00 Tak for i dag
Workshops
1. Det amerikanske valg 2016
Humanistisk workshop v/adjunkt Anne Mørk og stud. Mette Uhd Simonsen, Institut for Historie, SDU - lokale U44
Uanset udfaldet tegner det amerikanske præsidentvalg sig til at blive et historiske valg. Enten får USA for første gang en kvindelig præsident eller så vælger de den mest kontroversielle kandidat i historien ind i Det Hvide Hus. I denne workshop skal vi arbejde med ligheder og forskelle mellem dette valg og tidligere præsidentvalg i historien og hvordan økonomiske, historiske, kulturelle og racemæssige hver især bidrager til beslutningen om hvem der skal være USA næste præsident.
2. Nyt fra knoglekassen
Naturvidenskabelig workshop v/Ph.d Lilian Skytte, Institut for Kemi, Fysik & Farmaci, & Ph.d Dorthe Dangvard Pedersen, Retsantropologisk Afd. ved Retsmedicinsk Institut, SDU - lokale U51
Skelettet bærer direkte vidnesbyrd om det liv, som den, der har haft det, engang har levet. Mange af livets forhold sætter sig spor på skelettet. Sygdomme som syfilis giver tydelige spor i knoglerne, og forgiftninger kan også måles på knoglerne vha. kemiske analyser. SDU viser skeletter fra middelalderen frem og finder viden om de syge, de rejsende, de rige og mange andre ud fra knoglernes tilstand.
3. Journalistik og etik
Samfundsvidenskabelig workshop v/stud. Linea Marie Andersen & Ane Johansen, Institut for Journalistik, SDU - lokale U53
Det journalistiske arbejde hviler i høj grad på et værdigrundlag, der ikke altid er synligt i det daglige arbejde. Men det er med til at definere, hvilke til- og fravalg, journalister foretager. Derfor støder man ofte på etiske diskussioner i forbindelse med journalistikken. I mange tilfælde går disse diskussioner på om journalister nu gør det de bør. For hvor går grænsen?
4. Interaktionsdesign med fokus på brugerne og teknologi
Teknisk workshop v/stud. Trine Søberg Torp & Asge Frederik Matthiesen, Civilingeniør i Lærings- & Oplevelsestek., SDU - lokale TEK Brobygning
Denne workshop sætter fokus på interaktionsdesign, der handler om, hvordan man designer interaktive produkter, inddrager brugerne, når man udvikler og designer hverdagens produkter samt hvordan man kan ændre folks adfærd i en ønsket retning, også kaldet nudging. Ud over at I vil komme til at høre om de generelle principper og processen bag interaktionsdesign, samt hvordan man arbejder med det i praksis, vil I også se eksempler på, hvordan de ingeniørstuderende til Civilingeniør i Lærings- og Oplevelsesteknologi bruger det i deres projekter. Og slutteligt skal vi give os i kast med teknologien 'MaKey MaKey' i grupper, og komme frem med nye måder at interagere med f.eks. en computer på.
5. Translationel forskning – fra pipette til patient
Sundhedsvidenskabelig workshop v/Ph.d.-stud. Sebastian von Huth, Institut for Molekylær Medicin, SDU - lokale U50A
Sundhedsvidenskabelig forskning er vidt strækkende, og har i mange tilfælde potentiale til at have konsekvens for alle – og måske endda ændre verden. I denne workshop diskuterer vi de mange facetter af sundhedsvidenskabelig forskning, og debatterer hvordan man forsker. Hvad kan man forske i, hvorfor forsker man, og hvilke dilemmaer kan man havne i som forsker?
Sammen definerer vi, hvad translationel forskning er, hvilke styrker og svagheder der er, og hvad dets resultater kan bruges til.
MEDBRING: PC, papir og skriveredskaber - da dette skal bruges i de forskellige workshops.
FIND VEJ: Du finder lokale U45 her!
AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 0736, kontaktes hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.
-
TypeObligatorisk