Seminar C3: Samfundsvidenskabelig Metode

ATU SAMF
Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale U100
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2014 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Mandag, 27. april 2015 - 12:00

Seminar C består af 3 forskellige fakultetsbesøg på SDU. Du deltager i 2 ud af de 3 besøg. Du vælger frit hvilke 2, som du vil deltage i, men bemærk, at der er pladsbegrænsning på alle kurserne og at pladserne fordeles efter først-til-mølle-princippet.

  • Besøg det Samfundsvidenskabelig Fakultet, SDU
  • Hvad kendetegner den samfundsvidenskabelig metode

Samfundsvidenskabelig Tankegang & Metode

Samfundsvidenskab spænder fra klassiske business school discipliner til jura og statskundskab, og på seminaret får du indblik i, hvordan samfundsvidenskab bidrager til at løse samfundsmæssige udfordringer. Nogle af de emner, vi tager fat på i både plenum og workshops er: motivation, living in the world of brands og Folketingsvalget - hvis det endnu ikke er løbet af stablen til den tid. Du vil møde forskere fra tre fagområder, nemlig marketing, statskundskab og jura, samt cand.merc.-studerende Christian Staal, der fortæller om, hvordan det er at studere samfundsvidenskab på SDU.

Program:

Kl. 16.00            Velkommen til – kort om fakultetet

Kl. 16.10            Demokrati og demokratisering i ’den tredje bølge’

                          v/ Michael Seeberg, adjunkt ved Institut for Statskundskab

Kl. 16.30            Pirateri ved Afrikas Horn - de juridiske spilleregler

                          v/ Birgit Feldtmann, lektor ved Juridisk Institut

Kl. 16.50            Living in a world of brands – the good, the bad, and (maybe) the ugly

                          v/ Matthias Bode, lektor ved Institut for Marketing & Management - in English

Kl. 17.10            At studere på SDU – bade fagligt og socialt

                          v/ Christian Staal, cand.merc.-studerende

Kl. 17.30            Opsamling og spørgsmål, praktisk om workshops

Kl. 17.45            Spisepause

Kl. 18.30            Workshops*

Kl. 20.00            Tak for i dag

*Du vælger én ud af 4 workshshops

 

*Workshops

Kan du stole på din intuition? v/ Christian Staal, cand.merc.-studerendelokale O99                                                       

Vores underbevidsthed styrer mange af vores beslutninger. Det er ofte en fordel, men nogle gange tager vi grusomt fejl. I workshoppen gennemgår vi videnskabelige eksperimenter, der viser hvorfor vores intuition snyder os.

 

“Living in a world of brands – the good, the bad, and (maybe) the ugly”  in English v/ Matthias Bode, lektor ved Institut for Marketing & Management, lokale O96

Brands are not new. They have been around for thousands of years. But in the world we live in, brands seem to play a more important role for companies, for consumers, and even for universities, politicians or places. In this workshop, we will look into brand research, to get an idea why there are brands; how companies and consumers use brands and if it’s true that you only pay extra for advertising when you buy brands (hint: not necessarily).

 

Hvem er politimand til søs? v/ Birgit Feldtmann, lektor ved Juridisk Institut, lokale O95

Ca. 70% af verdens overflade er dækket af havområder, som bruges til transport, fiskeri, off-shore industri og mange andre lovlige formål. Men havet kan også bruges til kriminalitet, for eksempel menneskesmugling i Middelhavet eller pirateri ved Afrikas Horn. Hvem har egentlig ansvar for at være ”politimand” til søs og bekæmpe disse former for kriminalitet? Hvad er udfordringer? Og hvad har det med os at gøre, hvis det sker lang væk fra Danmark?
Workshoppen giver et indblik i, hvordan politiopgaver til søs er organiseret, og hvorfor der er ikke helt nemt.

 

Demokrati og demokratisering i ’den tredje bølge’ v/ Michael Seeberg, adjunkt ved Institut for Statskundskab, lokale O100

Demokrati som styreform har gået sin sejrsgang siden det autoritære regime faldt i Portugal under Nellikerevolutionen i 1974. Siden har demokratiet spredt sig til snart sagt alle verdenshjørner. Murens fald og det arabiske forår har været nedslag i denne udvikling, hvor antallet af transitioner til demokrati kortvarigt har set en stigning. Det arabiske forår vidner også om at vejen til demokrati ikke er lige ud af landevejen, men snarere karakteriseres som en rutsjebanetur med op-og-nedture på vejen. Vi skal granske denne udvikling og tage livtag på de fremherskende forklaring på demokratisk frem- og tilbagegang for bedre at forstå hvorfor demokrati som styreform er så udbredt i dag samtidig med at det mange steder ikke har en kvalitet, der ikke lever op til danske ’standarter’. 

 

 

 

MEDBRING: Papir og pen

AFVIKLER: Janne 2128 0736 - kontaktes hvis du bliver forsinket eller forhindret. 

FIND VEJ: Du finder U100 her! Nærmeste indgang er Hovedindgangen.

 

 

  • Antal deltagere
    165
  • Type
    Obligatorisk