Seminar G: Videnskab Ud Over Rampen

ATU ANDET
Campus Vejle, Boulevarden 48, 7100 Vejle
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2013 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Torsdag, 6. november 2014 - 12:00
  • Hvilke forhindringer møder forskellige videnskaber i den offentlige debat?
  • Få tips og tricks til hvordan du slår igennem med dine faglige argumenter i samfundet.

Vi slutter efteråret af med Seminar G, som er en workshop i hvordan videnskab og dens formidling påvirker samfundet samt hvordan du mest effektivt formidler resultatet af din egen videnskab til resten af samfundet.

 

Videnskab Ud Over Rampen!

v/ Olav Hessedahl & Olivia Nepper Winther, BuildUng

Folk indenfor det naturvidenskabelige fagområde har typisk den udfordring, at de har svært ved at blive hørt i en offentlig debat pga. for mange tekniske termer, der ligger for langt fra ”Familien Danmarks” hverdag. Indenfor det humanistiske fagområde er udfordringen snarere, at argumenterne sjældent bygger på tal, og derfor er vanskeligere at eftervise og koge ned. Naturvidenskab, samfundsvidenskab og humaniora har forskellige udfordringer I forhold til at påvirke den offentlige debat og interagere med samfundet. Workshoppen sætter fokus på og diskuterer, hvordan videnskab påvirker samfundet, og hvordan man indenfor videnskabelige fagområder har forskellige ”publicity udfordringer”. Workshoppen giver dig en række værktøjer og inspirerer dig til at blive en aktiv medspiller i den offentlige debat og gøre dig selv synlig i det politiske landskab på baggrund af din faglighed.

Gennem et indledende foredrag, der kortlægger forholdet mellem videnskab og samfund, omhandler workshoppen fordele og ulemper indenfor formidling af forskellige fagområder, som man skal være opmærksom på, hvis man vil blive hørt og blande sig i den offentlige debat. Foredraget diskuterer i plenum, hvorfor det er så betydningsfuldt for videnskaben at kunne formidle til ”folket”, og hvilken rolle videnskaben spiller i demokratiet. Udover denne diskussion udrustes du med en værktøjskasse til, hvordan du kan navigere gennem de forskellige udfordringer, så f.eks. den naturfaglige bliver opmærksom på sit sprog og termbrug, og den humanistiske bliver opmærksom på belægget for sine argumenter. Værktøjskassen benyttes efterfølgende i workshops til at udvikle et konkret forslag til, hvordan du formidler dit faglige argument, så du bliver hørt i den offentlige debat.

Program:

Kl. 16.00 Oplæg inkl. debat: ‘Videnskab udover rampen’ v. Olav Hesseldahl og Olivia Nepper Winther

Kl. 16.45 Workshop del 1: Gruppearbejde; eleverne finder frem til problemstillinger i deres faglige område, de gerne vil

               videreformidle ud til den offentlige debat og diskutere mulige strategier. Opsamling i plenum

Kl. 17.30 Workshop del 2: Gruppearbejde; Grupperne udvælger én problemstilling og udvikler et konkret forslag til, hvordan de vil

               formidle deres argument, så de bliver hørt i den offentlige debat.

Kl. 18.00 Spisepause

Kl. 18.30  Workshop del 2 fortsat

Kl. 19.00 Workshop del 3: Fremlæggelse; Grupperne fremlægger for de andre grupper (der ikke har samme faglige interesse

               og viden). Feedback fra de andre faggrupper og fra workshop-moderator om den faglige udfordring.

 

MEDBRING: Papir og kuglepen samt en beslutning om hvorvidt du i workshoppen vil beskæftige dig med de hårde

                      videnskaber (Nat., tek., og sund. etc) eller de bløde videnskaber (Hum. og Samf.)

AFVIKLER: Janne - kontaktes på tlf. +45 2128 0736, hvis du bliver forsinket eller forhindret.

 

 
  • Type
    Obligatorisk