VIRTUELT | Safe Open Space: Unge designer genåbning af vores sociale liv

ATU ANDET
Zoom | Deltag fra din pc
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Torsdag, 29. april 2021 - 15:45

Forudsigelighed i hverdagens uforudsigelig fremtid

Hvornår kan vi mødes frit og trygt igen og som de sociale væsner, der mødes om det, der inspirerer os, morer os og bidrage til hinandens liv.
 
Centralt for mental robusthed er at kunne bidrage til nye fællesskaber og lade sig inspirere af mødet med nye mennesker om fælles oplevelser. Vi er på vej mod en genåbning, hvor det bliver muligt at mødes fysisk socialt igen, men i lyset af COVID-19 situationen skal det stadig ske med rettidig omhu.
 
Vi længes alle efter at mødes i en mere fri kontekst, men hvordan gør vi det klogt og ansvarligt? Vi har i 2020 udviklet nye vacciner hurtigere end forventet. Kan vi i 2021 ligeså innovativt udvikle nye rammer understøttet af moderne teknologi?
 
Det spørgsmål vil være omdrejningspunktet for en ambitiøs workshop.
 
Vi inviterer sammen med Aarhus Universitet og Giv de unge ordet - forskningsprojekt alle ATU'ere og ATU-alumner til en workshop, der har til formål at genåbne vores fælles og mellemmenneskelige sociale liv. Og vi vil meget gerne invitere alle jer - ATU'ere på årgang 2019, årgang 2020 og alle vores skønne ATU-alumner til at være med.
 
Vi mødes torsdag den 29. april fra kl. 16.00-19.00 - online - til 3 inspirerende og skarpe indlæg, som vil omhandle balancen mellem:
  • Overvågning >< frihed
  • Borgerovervågning >< borgerkontrol
  • Citizen impact >< science.

Designspørgsmålet

Der er et generisk behov for at mødes socialt i et åbent, men også sikkert rum. Hvordan kan vi udvikle en platform, som er både open & Safe Space. Vi har alle behov for at kunne mødes fysisk socialt om god musik, gode dialoger og det tilfældige og inspirerende møde med en fremmed. Kan vi i 2021 bruge teknologi smart her? Kan vi bruge forståelse af mental sundhed som en løftestang. Kan vi passe på hinanden uden at overvåge? Kan vi finde løsninger som ikke har karakter af voksen kontrol?

  • Kan vi i 2021 bruge teknologi smart for at kunne det? 
  • Kan vi lære noget af Covid-19 situationen og måske tage udgangspunkt i de to danske app’s (https://smittestop.dk/og https://www.coronaviden.dk/ )?
  • Kan vi designe en teknologisk løsning som understøtter de unges perspektiv både i forhold til deres behov men også ansvarligt borgerskab?

Program

Velkomst
Overvågning v/Andreas Marklund, Forsker i overvågningens historie og tidligere forskningschef i Enigma
Spotfestival v/Gunnar Kloppenborg Madsen, Direktør for Spotfestival
Genåbning v/Martin Etchells Vigild, Chefkonsulent, Uddannelses- og forskningsministeriet
Workshop: Genåbning af vores sociale liv, gentænkt i Open Space v/Giv de unge ordet - forskningsprojekt og v/Finn Kollerup
 

Workshoppen afholdelse af ATU | Syd, ATU | Midt og ATU Øst og er for ALLE nuværende og tidligere ATU'ere og for jeres venner, kollegaer, studiekammerater, klassekammerater eller andre unge, der også vil være med til at komme med idéer og perspektiver på forestillingen om vores fælles genstart efter Covid-19-pandemien.

Tilmeld jer her på hjemmesiden hvis I er nuværende som tidligere ATU'ere, eller tilmeld jer på denne Facebookbegivenhed

Send gerne Facebookbegivenheden videre til jeres interesserede venner og bekendte, kollegaer og klasse- eller studiekammerater.
 

FORBEREDELSESom fælles forberedelse vil vi gerne bede jer senest tirsdag 27. april kl. 18.00 besvare dette spørgeskema.

For at I har de bedste forudsætninger for at arbejde i Miro, er her et par kortere film om Miro, som vi gerne vil opfordre jer til at orientere jer i.
Hvis I ikke allerede kender følgende Apps, må I meget gerne eventuelt installere dem og afprøve dem, men i hvert fald må I meget gerne studere dem lidt nærmere:
  • https://smittestop.dk/
  • https://www.roskilde-festival.dk/da/years/2019/news/the-rf19-app-is-ready/
  • https://www.coronaviden.dk/

MEDBRING: Papir & pen

PRAKTIK: Du vil få tilsendt link til den virtuelle aktivitet via mail.

Du sørger selv for mad og drikkelse til de små pauser i løbet af aktiviteten.

AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 0736 mail: janne@atusyd.dk, kontaktes hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

 

  • Type
    Valgfri