Fordybelsesseminar F: Udforskning af øret

SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: U320
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2023 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Torsdag, 15. august 2024 - 22:00

Efterårets obligatoriske program består primært af en række af fordybelsesseminarer. På de enkelte fordybelsesseminarer får du mulighed for at gå i dybden med et enkelt emne inden for en given faglighed. Du ser hvordan forskellige fagligheder udforskes og ny viden skabes.

Du deltager i tre ud af ti fordybelsesseminarer, og du vælger selv hvilke alt efter din interesse og hvor der er plads. Vi anbefaler meget, at du ikke lader geografi, men interesse afgøre dit valg mellem de forskellige muligheder.

Udforskning af øret

v/Studieleder Christian Brandt, Oto-Rhino-Laryngologi, Klinisk Institut, SDU

Øret er et af menneskets mest komplicerede sanseorganer, det kan sanse orientering i rummet, tyngdekraft samt lyde og vibrationer. Alt dette foregår indelukket i kraniet hvor det ikke er muligt at se når der går noget galt. Derfor har det været nødvendigt at udvikle metoder der kan teste de enkelte dele af hørelsen separat. I dette fordybelsesseminar vil i lære at udføre nogle af de undersøgelser. 

Fordybelsesseminaret vil være en blanding af teoretiske oplæg hvor I lærer om teorien bag undersøgelserne og praktiske øvelser hvor I lærer at udføre undersøgelserne på hinanden. Konkret består seminaret af tre stande, hvor der bliver gennemgået forskellige kliniske undersøgelsesmetoder. I bliver delt op i grupper af ca. 10-15 personer, der skifter fra station til station indtil I har været igennem dem alle.

PROGRAM

16.00 Intro forelæsning v/Christian Brandt
16.30 Første station (A, B eller C)
17.15 Spisepause
17.30 Anden station (A, B eller C)
18.15 Pause
18.30 Tredje station (A, B eller C)
19.15 Pause
19.30 Afsluttende bemærkninger
20.00 Tak for i dag

Station A (foregår på engelsk og dansk)
Ved denne stand vil Lindsey lære jer hvordan vi måler aktiviteten af hårcellerne hos patienter med mistanke om høretab. Lindsey har tidligere været forsker i Australien. Hun er oprindeligt uddannet audiolog i Belgien. Hendes forskning fokuserer mest på hvordan hjernen forstår tale i støjende omgivelser.

Station B (foregår på engelsk)
Ved denne stand vil Lukas lære jer hvordan vi laver den indledende undersøgelse af patienter med høretab. Lukas er Ph.d. studerende fra Tyskland, han er tidligere uddannet høreapparattekniker, men er nu i gang med et forskningsprojekt, hvor han undersøger hvad der sker hvis høreapparater forstærker tale for meget.

Station C
Ved denne stand vil Christian lære jer om opbygningen af øret og hvordan vi undersøger øregangen og trommehinden. Christian har tidligere arbejdet i England, hvor han har forsket i hvordan opmærksomheden virker hos aber. Nu fokusere hans forskning primært på hvordan man kan måle hørelsen hos mennesker og dyr.
 

FORMÅL

Formålet med Fordybelsesseminar F-rækken er at give et dybdegående indblik i de respektive fagligheder med afsæt i et konkret emne og specifikke cases og herunder at vise nogle af de konkrete metoder, som de forskellige discipliner bringer i anvendelse.

MEDBRING: Pc/Mac

PRAKTIK: Der er spisepause, hvor ATU sørger for forplejning. Medbring selv drikkedunk.

FIND VEJ: Du finder lokale U320 her!

AFVIKLER: Camilla - tlf. +45 6070 5627 eller mail: camilla@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere
    34
  • Ansvarlig
    JH
  • Type
    Obligatorisk