Seminar M: Social- & Boligstyrelsen
Seminar M består af en række forskellige virksomhedsbesøg. På virksomhedsbesøget får du et dybdegående indblik i hvordan en branche og en specifik virksomhed, dens faglighed og organisationsstruktur fungerer. Du hører om, hvordan man omsætter teoretisk viden fra uddannelsesverdenen til praksis i erhvervslivet, når forskellige medarbejdere fortæller om, hvordan deres uddannelsesvalg har udmøntet sig til forskellige karriere og deres specifikke arbejdsopgaver og vidensområder.
Du deltager i ét virksomhedsbesøg, og du vælger selv hvilket alt efter din interesse og hvor der er plads. Vi anbefaler meget, at du ikke lader geografi, men interesse afgøre dit valg mellem de forskellige muligheder.
Social- & Boligstyrelsen – viden til gavn for udsatte mennesker
Social- & Boligstyrelsen er en udviklings-, rådgivnings- og implementeringsvirksomhed for hele det sociale serviceområde og har et særligt ansvar for at bidrage væsentligt til løsning af opgaver inden for følgende socialpolitiske områder:
- Børn og unge
- Handicap
- Udsatte grupper
Social- og Boligstyrelsen varetager endvidere en række opgaver på bolig- og byggeriområdet, hvormed der bidrages til et velfungerende boligmarked og et sikkert, effektivt og bæredygtigt byggeri.
Social- og Boligstyrelsen arbejder hver dag tæt sammen med kommuner, regioner, civilsamfund og sociale tilbud med det mål at omsætte intentionerne i lovgivningen på socialområdet, så der i fællesskab opnås positive forandringer for den enkelte borger. I den opgave ligger også, at styrelsen indsamler, analyserer og formidler viden og anbefalinger på hele socialområdet.
Social- og Boligstyrelsen er en del af Social- og Ældreministeriet. Social- og Boligstyrelsen har hovedkontor i Odense og et kontor i København og beskæftiger cirka 560 medarbejdere med vidt forskellige baggrunde. Der er både jurister og pædagoger til fysioterapeuter og økonomer.
Program
12.00 Velkomst og præsentation af Social- og Boligstyrelsen v/direktør Ellen Klarskov Lauritzen
12.30 Data i beslutningsprocesser - oplæg og casearbejde i grupper v/fuldmægtig Elisabeth Morthorst-Jensen
13.30 Pause
13.45 Hvilke opgaver har en studentermedhjælper i styrelsen? v/studentermedhjælper og tidligere ATU’er Jacob Feldborg Andersen
14.10 Borgeren ved roret – oplæg og casearbejde i grupper v/chefkonsulent Bo Jensen
15.15 Refleksionsseance
15.25 Afrunding
15.30 Tak for i dag!
FORMÅL
Formålet med Seminar M: Virksomhedsbesøg er at få indblik i en specifik arbejdsplads virke, faglighed og kernekompetencer – hvordan omsætter uddannede akademikere deres teori til praksis inden for et fagfelt og hvilke arbejdsopgaver løses der og hvordan. Desuden får vi indblik i de mange forskellige karrieremuligheder, som den enkelte virksomhed rummer.
MEDBRING: Pen og papir
PRAKTIK: Der er ingen spisepause eller forplejning til dette seminar.
FIND VEJ: Vi mødes i receptionen, hvor alle skal have udleveret gæstekort. Du finder receptionen her!
AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 0736 eller e-mail janne@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.
-
Antal deltagere23
-
AnsvarligJH
-
TypeObligatorisk