Fordybelsesseminar F: Machine Vision i robotteknologi

  • Onsdag, 10. november 2021 - 16:00 til 20:00
  • Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: U177
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2020
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Søndag, 15. august 2021 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Efterårets obligatoriske program består primært af en række af fordybelsesseminarer. På de enkelte fordybelsesseminarer får du mulighed for at gå i dybden med et enkelt emne inden for en given videnskab. Du ser hvordan forskellige videnskaber udfoldes og ny viden skabes.

Du deltager i tre ud af ti fordybelsesseminarer, og du vælger selv hvilke alt efter din interesse og hvor der er plads. Vi anbefaler meget, at du ikke lader geografi, men interesse afgøre dit valg mellem de forskellige muligheder.

Machine Vision i robotteknologi

v/Lektor Jakob Wilm, Robotteknologi, Syddansk Universitet

De robotter, der udvikles til at overtage arbejdsopgaver, som mennesker hidtil har udført, er i vidt omfang biologisk inspirerede: De har 'arme', 'hænder', 'hjerne' - og i mange tilfælde også 'øjne'. Forskningsområdet "Machine Vision" handler forenklet sagt om, hvordan man får en robot til at 'se', og hvordan dens 'synsindtryk' bearbejdes i robottens 'computerhjerne'.

Lektor Jakob Wilm fra SDU Robotics forsker indenfor området ’computer/machine vision’. Han vil bl.a. fortælle om, hvorfor det kan være smart at udruste robotten med en 'synssans', og hvilke udfordringer han og kollegerne i SDU Robotics arbejder med at løse.

Oplægget efterfølges af workshop, hvor der skal arbejdes ’hands-on’ med emnet, under vejledning af robotteknologistuderende.
 

Formål

Formålet med Fordybelsesseminar F-rækken er at give et dybdegående indblik i de respektive videnskaber med afsæt i et konkret emne og specifikke cases og herunder at vise nogle af de konkrete metoder, som de forskellige discipliner bringer i anvendelse.
 

PRAKTIK: Der er spisepause, hvor ATU sørger for forplejning. Medbring selv drikkedunk.

FIND VEJ: Du finder lokale U177 her!

AFVIKLER: Kira- tlf. +45 5383 6945 mail: kira@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

Fordybelsesseminar F 2020
  • Antal deltagere: 49
  • Lærer: JH
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk