Fordybelsesseminar F: Machine Vision i robotteknologi

Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: U181
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2020 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Søndag, 15. august 2021 - 12:00

Efterårets obligatoriske program består primært af en række af fordybelsesseminarer. På de enkelte fordybelsesseminarer får du mulighed for at gå i dybden med et enkelt emne inden for en given videnskab. Du ser hvordan forskellige videnskaber udfoldes og ny viden skabes.

Du deltager i tre ud af ti fordybelsesseminarer, og du vælger selv hvilke alt efter din interesse og hvor der er plads. Vi anbefaler meget, at du ikke lader geografi, men interesse afgøre dit valg mellem de forskellige muligheder.

Machine Vision i robotteknologi

v/Lektor Jakob Wilm & studerende, SDU Robotics, Syddansk Universitet

De robotter, der udvikles til at overtage arbejdsopgaver, som mennesker hidtil har udført, er i vidt omfang biologisk inspirerede: De har 'arme', 'hænder', 'hjerne' - og i mange tilfælde også 'øjne'. Forskningsområdet "Machine Vision" handler forenklet sagt om, hvordan man får en robot til at 'se', og hvordan dens 'synsindtryk' bearbejdes i robottens 'computerhjerne'.

Lektor Jakob Wilm fra SDU Robotics forsker indenfor området ’computer/machine vision’. Han vil bl.a. fortælle om, hvorfor det kan være smart at udruste robotten med en 'synssans', og hvilke udfordringer han og kollegerne i SDU Robotics arbejder med at løse.

Oplægget efterfølges af workshop, hvor der skal arbejdes ’hands-on’ med emnet, under vejledning af robotteknologistuderende.
 

Program

16.00 Velkommen
15.05 Machine Vision i Robotteknologi v/Lektor Jakob Wilm, SDU Robotics
16.45 Computer Vision-Workshop v/Ingeniør.stud. Mikkel Skov Maarssø, Wilbert Peter Empleo & Alex Munk Jensen, Robotteknologi, SDU
17.45 Spisepause
18.15 Computer Vision-Workshop fortsat
20.00 Tak for i dag.
 

Formål

Formålet med Fordybelsesseminar F-rækken er at give et dybdegående indblik i de respektive videnskaber med afsæt i et konkret emne og specifikke cases og herunder at vise nogle af de konkrete metoder, som de forskellige discipliner bringer i anvendelse.
 

FORBEREDELSE: Installer de to programmer PyCharm og Python på din pc.

MEDBRING: Pc

PRAKTIK: Der er spisepause, hvor ATU sørger for forplejning. Medbring selv drikkedunk.

FIND VEJ: Du finder lokale U181 her!

Hvis du er I bil eller på cykel: Benyt Indgang Knoldene Ø. Der er cykelparkering nær indgangen. Benyt P2 eller tilstødende pladser med tilkørsel via Moseskovvej hvis du er i bil.

Hvis du ankommer med offentlig transport: Busserne stopper her. Benyt Indgang Knoldene Ø og gå til U181.

AFVIKLER: Kira- tlf. +45 5383 6945 mail: kira@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere
    49
  • Type
    Obligatorisk