10 år efter: Frederik stiler mod udlandet, men bevarer fynboen i hjertet
Talent kommer i mange former og størrelser. Man kan være talentfuld i kraft af en høj IQ, hvor videnstilegnelse falder helt naturlig, eller man kan være high achiever, som med dedikation og flid sigter efter stjernerne. Talent har mange forskellige ansigter, hvilket vi også ser dagligt på ATU | Syd. Det er derfor altid en fornøjelse at skabe rammerne for talenterne, hvor de i fællesskab, men på hver deres unikke måde, kommer et spadestik dybere, et luftlag højere og tager skridtet mod at udfolde deres potentiale.
I år fejrer vi, at det er 10 år siden, at de første nysgerrige deltagere lagde fundamentet for et unikt talentfællesskab på Akademiet for Talentfulde Unge | Syd. Mange flere unge talenter er fulgt i deres fodspor i løbet af det sidste årti og gør det stadig den dag i dag. I denne portrætserie ser vi på, hvordan det er gået nogle af alumnerne, siden de dimitterede fra ATU | Syd, samt hvordan de til stadighed udfolder deres talent i dag.
Frederik drives af inspirerende netværker
”Hvis han kan, så kan jeg også”. Med disse ord understreger 23-årige Frederik Hyldgaard Thomsen et åbenlyst faktum; Han motiveres af stærke og ambitiøse netværker og fællesskaber, og han har store ambitioner. Da Frederik i 2014 trådte ind på Midtfyns Gymnasium og startede i 1.g, trak tilbuddet om at blive en del af ATU | Syd straks i ham. Nu hvor han ser tilbage på to gode år som en del af femte årgang på ATU | Syd, er han derfor lykkelig for, at han greb muligheden for at deltage i det toårige talentforløb. To gode år, der har haft afgørende betydning for det liv, han lever i dag. Her stiftede Frederik nemlig bekendtskab med sin nu altoverskyggende passion for international politik - og samarbejde, som stod i skærende kontrast til hans naturvidenskabelige studieretning med matematik, fysik og kemi på gymnasiet. Efter utallige seminarer, aktiviteter samt ture til London med ATU | Syd var der ingen tvivl om, at naturvidenskabens ellers spændende facetter måtte vige pladsen til fordel for hans iver efter at lære endnu mere om international politik.
Frederik var derfor også med til at forme det stadigeksisterende camp-tilbud London International Model United Nations, hvor en gruppe ATU’ere hvert år rejser til London. Her prøver de kræfter med komplekse politiske diskussioner og beslutningsprocesser i en international sammenhæng ved en international universitetskonference. Desuden har Frederik, som medstifter af ATU | Model United Nations, været en inspiration for mange andre ATU’ere. Det at blive suget ind i en verden af grænseoverskridende konflikter og dilemmaer, husker Frederik, som var det i går. Her blev han og de andre tvunget til at tænke løsningsorienteret, hvilket er en kompetence, han sætter stor pris på at have tilegnet sig. Det er dog ikke udelukkende den faglige inspiration, der har fået Frederik til at investere utallige timer og engagement i ATU-fællesskabet. Også de sociale aspekter har en stor plads i hans hjerte, hvor han yderligere har sat sit aftryk på ATU | Syd som tutor og sidenhen også som underviser på den årlige summer camp. Sammenholdet på ATU | Syd står for Frederik som noget helt specielt, og han har nydt og fået meget ud af det fantastiske talentfælleskab.
Også gennem organisationerne Danish Students Abroad og Danes Worldwide er Frederik blevet inspireret af spændende individer og projekter, og gør det stadig. Som tidligere formand for DSA og nuværende bestyrelsesmedlem i begge organisationer, kæmper han for at styrke samt danne netværk på tværs af landegrænser. Det betyder utrolig meget for Frederik, at han her får mulighed for at samarbejde med mennesker fra hele verden og arbejde for at forløse det potentiale, der opstår, når man bygger bro mellem mennesker og organisationer verden over.
The world is your oyster
I 2017 dimitterede Frederik Hyldgaard Thomsen fra Midtfyns Gymnasium og ATU | Syd. Han startede straks på en bachelorgrad i International Business and Politics ved Copenhagen Business School. Et studie, der viste sig ikke kun at gøre ham klogere på det teoretiske grundlag bag internationale samarbejder, men som ligeledes gjorde det muligt for ham at opleve den store vide verden på nært hold. Først i form af et semester på Columbia University i New York City, hvor Frederik blev undervist af nogle af verdens fremmeste eksperter og rådgivere for beslutningstagerne. Her kom han helt tæt på de mennesker, der aktivt deltager i globale konflikter, og han mærkede for alvor på egen krop, hvordan han trives og motiveres af fælleskabet og samarbejdet med handlekraftige og engagerede mennesker.
Frederiks studietid på Columbia University var dog ikke nok til at stille hans sult efter at opleve verden og møde nye inspirerende mennesker. Tværtimod, så oplevede han en endnu mere rungende lyst til fortsat at udforske verden. Efter blot 17 dage tilbage i trygge, danske rammer forlod Frederik derfor i slutningen af januar 2020 Danmark igen, for nu at udleve drømmen som handelspraktikant på Den Danske Ambassade i London. Sideløbende med at han fik et unikt indblik i dansk udenrigspolitik, formåede Frederik desuden at færdiggøre sin bachelor som selvstudie.
Fynbo i hjertet
Frederik Hyldgaard Thomsen er nu vendt hjem til Danmark og tager et sabbatår fra studierne, mens han gør sig overvejelser om fremtiden. Sabbatåret udnyttes dog til fulde i en fuldtidsstilling hos Abacus Medicine i København. Her har Frederik tidligere været ansat som studieassistent, og han finder sig derfor godt til rette i virksomheden. Frederik ser frem til at få mange lærerige erfaringer hos Abacus Medcine, men mest af alt ser han frem til en tiltrængt tænkepause og ro til hovedet i sabbatåret. Han håber på, at han på den måde kan finde tilbage til de fynske rødder og værdier, sænke tempoet en smule og blive endnu mere bevidst om, hvad det virkelig er, der driver ham i livet. ”Jo dybere man går ned i et studie, jo mere glemmer man, hvad det egentlig var, der i begyndelsen var motivationsfaktorerne for at starte”. Sådan fortæller Frederik, hvorefter han nu drømmer om at blive klogere på egne interesser. Dette er for netop at være i stand til at korrigere den kurs, han sætter sig for fremtiden, når han inden længe formentlig vil studere videre på en kandidatuddannelse eller endnu en bachelor i en supplerende retning. Han vil være 100% sikker på, at han vælger kursen med både hjerne og hjerte. Trods tænkepausen og selvom Frederik elsker, når duften af kaffe breder sig i barndomshjemmet og roen sænker sig, så er der alligevel ingen tvivl om, at ambitionerne er store, og at Danmark er for lille til ham. Han er allerede blevet tilbudt en bachelor i jura på UCL, LSE og King’s College i London. Han er bidt af det internationale, og han skræmmes ikke af ambitioner. Frederik er fynbo i hjertet, men hungrer konstant efter at udvide sin horisont og opleve verden. Hvad valget falder på i fremtiden, kan dog kun tiden vise.
Skrevet af Maja Tørslev