Vi søger studielivsmentorer til Efteråret 2020!

Har du tidligere været studielivsmentor, eller er du ATU-alumne, der læser på en videregående uddannelse på SDU?

Nu har du muligheden for at hjælpe en yngre udgave af dig selv. Vi søger studielivsmentorer til vores mentorordning i det kommende efterårssemester. Og hvem er mere egnet til dette end dig som selv har været en del af ATU, og kender til de mange spørgsmål man måtte have om uddannelse og studielivet?

  • Du studerer på SDU!
  • Du vil udvide dit netværk!
  • Du vil booste dine kompetencer samt CV
  • Du vil dele viden & erfaringer fra din uddannelse og dit studieliv.

Vi søger det bredeste mentor-kartotek, hvor de fem fakulteter er repræsenteret gennem de mange forskellige uddannelser! Så er rollen som studielivsmentor lige noget for dig, så kontakt Janne Hansen på telefon +45 2128 0736 eller på mail janne@atusyd.dk.

Hvorfor være studielivsmentor?

  • Du får bevis på et ekstra uddannelsesforløb, som du kan skrive på dit CV.
  • Du møder 1-3 kommende studerende med samme interesser som dig, hvor du får mulighed for at hjælpe dem på vej videre ud i deres uddannelses.
  • Du får også bedre indblik i dig selv og de valg, du har taget gennem din uddannelse.
  • Du får udvidet dit netværk og boostet dine faglige og personlige kompetencer. 

Mentorskab

Mentorordninger er en relation med fokus på gensidig personlig udvikling, hvor en mere erfaren eller mere kyndig person vejleder en mindre erfaren eller mindre kyndig person. Men mentoring er mere end blot at besvare lejlighedsvise spørgsmål eller give ad hoc hjælp. Det handler om et vedvarende forhold for læring, dialog og udfordring. Relationen er baseret på forpligtende frivillighed. Graden af vedvarenhed afhænger derfor også naturligt af ’kemi’ og udbytte.

Forventninger til dig, der skal være mentor

  • Du deltager i Studielivsmentorforløbsstart den XX. september, hvor du vil blive matchet med din(e) mentee(s).
  • Du deltager i Studielivsmentoraftenen den XX. november, hvor du har mulighed for at få sparring på dit forløb.
  • Du tager initiativ til at holde kontakten og mødes med din(e) mentee(s) i løbet af efterårssemestret.
  • Du invitere din(e) mentee(s) med til et fagligt eller et socialt arrangement på dit studie - eventuelt begge dele.
  • Du deltager i Studielivsmentorafslutningen den XX. januar 2021, hvor forløbet afsluttes og evalueres.
  • Du forpligter dig på at deltage engageret og åbensindet.

Forventninger til dig, der skal være mentee

  • Du deltager i det obligatoriske seminar Studielivsaften den XX. august.
  • Som en del af studielivsmentorordningen deltager du i Studielivsmentorforløbsstart den XX. september, Studielivsmentoraftenen den XX. november og Studielivsmentorafslutningen den XX. januar 2021.
  • Du skal være opmærksom på, at relationen er frivillig og symmetrisk. Det betyder, at indholdet i og udbyttet af møderne med mentoren optimeres, hvis du på forhånd er afklaret med forventningerne til studielivsprogrammet. 
  • Du forpligter dig på at deltage engageret og åbensindet.

Formål

  • Studielivsmentorprogrammet skal give særligt talentfulde gymnasieelever fra ATU | Syd oplevelsen af, hvordan det er at være studerende på en uddannelsesinstitution. Det kan være både faglige og/eller sociale oplevelser, mentee skal have indblik i - det aftales direkte mellem mentor og mentee.
  • Mentor og mentee-relationen er et frivilligt gensidigt engagement, hvor den faglige interesse og nysgerrigheden i et studieliv driver værket. Mentee skal drage nytte af mentors erfaring, mentor får mulighed for at få et fornyet blik på sit eget studium.

 

Program for Studielivsmentorordning 2020

Studielivsaften den XX. august 2020 kl.16.00 - 20.00 på SDU Campus Odense (for mentees, men mentorer er velkomne) 

Obligatorisk seminar for årgang 2018, som faciliteres i samarbejde med ATU | Vest og SDUs Vejledningscenter. Studielivsaftenen skal give deltagerne på ATU en indsigt i livet som universitetsstuderende og værktøjer til tilrettelæggelse af eget studie, samt forståelse for egne og andres styrker og evner i et bredere register end den sædvanlige fagrække. Mentorprojektet skal give en dybere indsigt i konkrete studiemiljøer og såvel udfordring som grundfæstning af studievalg. Aftenen afsluttes med introduktion til mentorordningen og fortællinger om studielivsforløb. ATU'erne fra årgang 2017, der herefter ønsker en mentor inden 9. september 2019

Studielivsmentorforløbsstart den XX. september 2020 kl. 14.00 - 19.00 på SDU Campus Odense (for mentorer og mentees)

Mentorer og mentees mødes første gang efter at være blevet sat sammen. Her bliver mentorparrene indført i mentorskabsrelationer samt de mentorteknikker og de forskellige elementer i et mentorskabsforløb. Vi arbejder med blandt andet mentorspillet. Mentee og mentor kan herefter individuelt aftale at mødes igen. Kurset gennemføres med certificerede undervisere.

Studielivsmentoraften den XX. november 2020 kl. 17.00 - 20.00 på SDU Campus Odense (for mentorer og mentees) 

Opfølgende møde efter at mentor og mentee er blevet sat sammen. På programmet er opfølgning på forløb samt fortællinger fra den første periode. Mødet giver mulighed for at få sparring, og det er der, man kan få stillet spørgsmål og midtvejs-evalueret forløbet.

Studielivsmentorafslutning den XX. januar 2021 kl. 11.30 - 12.30 på SDU Campus Odense (for mentorer og mentees) 

Mentorer og mentees mødes for sidste gang i det officielle studielivsmentorforløb. Den formelle relation mellem mentor og mentee afsluttes, og fortsat interaktion sker på eget initiativ. På programmet er opsamling og formel afslutning på studielivsmentorforløbet, hvor man både skal evaluere i grupper og hvor ATU gerne vil høre om og drøfte erfaringer i plenum. Efter afslutningen skal mentees til afslutningsseminar. Mentorer er velkomne til at deltage i dette samt den afsluttende middag. Mere information om afslutningsseminaret følger.