Oprettet af Kira Setling Rømer den 01. april 2022

Jubilæumsårgang fejret med manér

Verden har brug for de dygtigste tænkere. Særligt i skrivende stund, hvor verden på en og samme tid er konstant foranderlig og med udfordringer, der kræver løsninger og alternativer. Verden har derfor brug for talentfulde, engagerede og ambitiøse unge. Når talent og spirende potentiale forløses, er det derfor på sin plads med en fejring. I den forbindelse blev 151 syddanske unge talenter, torsdag d. 24. marts 2022, hædret for deres ekstraordinære indsats på Akademiet for Talentfulde Unge | Syd.

Tilsammen udgør de unge talenter Årgang 2019, som er den tiende årgang og dermed jubilæumsårgangen, der modtager diplom fra ATU | Syd. Et diplom, der nu med stolthed kan minde dem om, at de har gennemgået et intensivt akademisk forløb ved siden af deres daglige undervisning, været en del af et unikt læringsfællesskab og ikke mindst tilegnet sig ny viden og udvidet deres horisonter. Verdens udfordringer kan blot komme an, for de ambitiøse og kompetencestærke unge talenter viger ikke tilbage for lidt modstand. Ikke engang pandemien kunne stoppe deres iver, hvor en del af forløbet netop bød på virtuelle løsninger.

Med Dannebrog vejrende i eftermiddagssolen, stakkevis af diplomer klar til uddeling og en blomstersmykket sal fyldt med summen af glade talenter og stolte forældre, rektorer og samarbejdspartnere var scenen sat. Diplomoverrækkelsen bød på et væld af inspirerende taler; velkomsttale ved Janne Hansen, Leder af ATU | Syd, elevtale af Dicte Havmøller Møberg fra IBC Kolding, dimissionstale ved Sebastian Mernild, Prorektor og Professor i klimaforandringer og glaciologi ved Syddansk Universitet, samt alumnetale af Bastian Emil Ellegaard, Cand.polit. og Økonom ved Dansk Industri samt ATU-alumne fra årgang 2011. Derudover lød der smuk sang og flotte toner fra klaveret, da Maline Heiberg Sørensen og Kristoffer Bliksted Roug Pedersen, ATU-alumne Årgang 2011 og uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, bidrog med musikalske indslag.

Vi på ATU | Syd vil gerne sige tak til ATU'erne i Årgang 2019, deres gymnasier, samt vores samarbejdspartnere for et veloverstået arrangement. Vi ønsker Årgang 2019 stort tillykke med deres velfortjente diplomer, og vi ønsker dem alle held og lykke med studentereksamen til sommer og deres videre færd ud i verden for at realisere alle deres gode drømme.

Diplomoverrækkelsen fandt sted torsdag d. 24. marts 2022 på Mulernes Legatskole i Odense.

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk