Oprettet af Kira Setling Rømer den 18. januar 2021

Talenter fejret ved alternativ diplomoverrækkelse

Verden har brug for de dygtigste tænkere. Særligt i skrivende stund, hvor verden på en og samme tid er konstant foranderlig og fyldt med restriktioner, der kræver tilpasning og alternativer. Verden har derfor brug for talentfulde, engagerede og ambitiøse unge. Når talent og spirende potentiale forløses, er det derfor på sin plads med en fejring. I den forbindelse blev 161 syddanske unge talenter, torsdag d. 14. januar 2021, hædret for deres ekstraordinære indsats på Akademiet for Talentfulde Unge | Syd.

Tilsammen udgør de unge talenter Årgang 2018, som er den niende årgang, der modtager diplom fra ATU | Syd. Et diplom, der nu med stolthed kan minde dem om, at de har gennemgået et intensivt akademisk forløb ved siden af deres daglige undervisning, været en del af et unikt læringsfællesskab og ikke mindst tilegnet sig ny viden og udvidet deres horisonter. Verdens udfordringer kan blot komme an, for de ambitiøse og kompetencestærke unge talenter viger ikke tilbage for lidt modstand.

Grundet samfundets nedlukning blev de unge talenters deltagelse i ATU | Syd i år markeret på en noget anderledes vis. Et virtuelt set-up dannede derfor rammen om årets fejring. Diplomoverrækkelsen bød dog stadig på et væld af inspirerende taler; velkomsttale ved Janne Hansen, leder af ATU | Syd, dimittendtale af Nikolai Tange Kristensen fra IBC Kolding, dimissionstale ved Peter Bro, Professor og Centerleder for Journalistik på SDU, samt alumnetale af Nina Stiesdal, ATU-alumne fra årgang 2010. Derudover lød der smuk sang og flotte toner fra klaveret, da Maline Heiberg Sørensen og Kristoffer Bliksted Roug Pedersen, ATU-alumne Årgang 2011 og uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, bidrog med musikalske indslag.

Med hver deres godtepose, der var særligt udbragt til lejligheden, kunne de dimitterende unge talenter skænke et glas bobler, nyde lidt chokolade og lade smilet på deres læber brede sig, alt imens de blev hyldet på bedste vis. De unge talenter måtte godt nok fejre diplomoverrækkelsen ’hver for sig’, men de vil altid kunne sige, at de ’sammen’ var en del af Årgang 2018 på Akademiet for Talentfulde Unge | Syd. 

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk