VIRTUELT DEL 1 | Odense Teater: Frank vender hjem

  • Mandag, 31. maj 2021 - 19:00 til 22:30
  • DEL 1 | Zoom - Deltag fra din pc & DEL 2 | Odense Teater, Jernbanegade 21, 5000 Odense C, Mødested: Foran hovedindgangen
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2019, 2020
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Onsdag, 28. april 2021 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Kulturvidenskabelig aktivitet ved Odense Teater, hvor du bliver klogere på dramaturgi, skuespil og instruktion. Oplev dramaturgisk workshop, tal med teatrets ansatte og se forestillingen Frank vender hjem.

Bemærk at du skal sætte TO DAGE af, hvis du vil deltage i denne aktivitet:

VIRTUELT | DEL 1: Tirsdag 4. maj kl. 16.00-18.45

DEL 2: Mandag 31. maj kl. 19.00-22.30

Frank vender hjem

v/Odense Teater

Kom med bag om scenetæppet på Odense Teater og ind under huden på teaterverdenen. Med afsæt i forestillingen Frank vender hjem oplever du, hvordan dramaturger, professionelle skuespillere arbejder med processen fra manuskript til forestilling.

Denne aktivitet er to-delt og foregår over 2 dage – man skal deltage begge dage. Den første dag er et besøg på teatret, hvor du først deltager i en workshop med dramatiker Thomas Markmann, som har opsat forestillingen, dernæst overværer sceneprøverne og bagefter får mulighed for at tale med instruktør og skuespillere. Hør om hvordan de arbejder med stykket fra den store helhed til de aller mindste detaljer. Den anden dag oplever du den færdige produktion, når vi ser den færdige forestilling.

DEL 1 | Workshop & samtale

16.00 Velkommen til
16.05 Workshop: Dramatiseringen af Frank vender hjem
v/Dramatiker Thomas Markmann
 
Teaterstykket Frank vender hjem er en dramatisering efter Kristian Bang Foss' roman. Workshoppen tager udgangspunkt i dramatiseringen af Frank vender Hjem, og alle de overvejelser der har ligget i dette arbejde, men vil folde sig ud, og også komme til at handle om en helt overordnet bevidstgørelse af forskellen mellem lyrik, prosa, dramatik, film og tv, som kunstform. Hvad der karakteriserer dem, hvilke  styrker og svagheder de kan have i forhold til hinanden, og hvordan man så eventuelt kan omsætte - eller remediere dem, som det så fint hedder. 
 
17.00 Workshop: Dramatiseringen af Frank vender hjem - fotsat
17.30 Pause
18.00 Samtale: Forestillingen Frank vender hjem
v/Instruktør Simon K. Boberg
 
Forestillingens instruktør Simon K. Boberg fortæller om de tanker og overvejelser, som han har gjort sig i arbejdet med forestillingen Frank vender hjem. Denne samtale kommer i høj grad til at være drevet af dine spørgsmål - så sørg for at have tænkt over hvad du gerne vil vide og have nogle spørgsmål parat.
 
18.30 Tak for i dag – på gensyn i teatret!
 

DEL 2 | Forestillingen

Franks liv kunne ikke være meget bedre. Han har en god uddannelse, han har scoret den sjoveste og smukkeste pige på studiet, og hun elsker ham ubetinget for den, han er. Problemet er bare, at Frank helst selv vil glemme, hvem han er. Frank er ikke som sin kæreste Thea. Hun kommer fra en velhaverfamilie med villa i Nordsjælland og sommerhus i Skagen, hvor det er nemt at være en rummelig champagnesocialist, der har de rigtige holdninger. Frank er fra Hvidovre, hans mor er kontordame, og hans far Rock Tage, var en sølle stakkel, der døde, som han levede; på Strøget med sin guitar i hånden.

Svigerfamilien tager egentlig godt imod Frank, men alligevel føler han sig ikke velkommen. Fortiden nager ham; har han virkelig gjort sig fortjent til at have det så godt, eller er han i virkeligheden bare en bedrager? Den gravide Thea giver Frank en kajak i fødselsdagsgave – og pludselig er han væk.

Kristian Bang Foss’ kulsorte og morsomme roman er blevet rost til skyerne af et enstemmigt anmelderkor. Frank vender hjem er en moderne slægtsroman, der spidder det klassesamfund, som vi af og til glemmer stadig findes.
 

BEMÆRK: Denne aktivitet er delt over to dage. Tilmelding forudsætter deltagelse i både DEL 1 og 2 begge dage. Du deltager online til DEL 1 og skal møde fysisk frem til DEL 2.

FORBEREDELSE: DEL 1 er i høj grad samtale med instruktør og skuespillere på forestillingen. Denne samtale kommer i høj grad til at være drevet af dine spørgsmål - så sørg for at have tænkt over hvad du gerne vil vide og have nogle spørgsmål parat.

PRAKTIK: Du vil få tilsendt link til den virtuelle afvikling af aktiviteten via e-mail.

Du sørger selv for mad og drikkelse til eventuelle pauser.

FIND VEJ: Du finder Odense Teater her!

AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 0736 mail: janne@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

 

  • Antal deltagere: 25
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk