Webinar C: Introduktion til Naturvidenskab & Teknik

- Onsdag, 7. april 2021 - 16:00 til 20:00
- Zoom | Deltag fra din pc
-
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
Årgang: 2020 - Afdeling: - Fyn - Sydjylland
- Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 1. marts 2021 - 12:00 - men du skal logge ind først.
Vi skyder jeres første semester og ATU-forløbet igang under titlen Talent & Akademia. I løbet af semesteret introduceres vi til forskningstraditionernes forskellige epistemologiske og metodiske tilgange til videnskabelse. Formålet med det første semester overordnet set er, at vi får indsigt i, hvordan man arbejder målrettet med sit talent og sin videnskab.
Introduktion til Naturvidenskab & Teknik
Naturvidenskab og Teknik som videnskab spænder meget bredt. Der forskes og undervises i emner lige fra det første liv i rummet teoretisk set til syntetisk biologi og robotter i praktisk anvendelse som svar på fremtidens udfordringer. Den naturvidenskabelige metode er kernen i dette arbejde. For at opnå naturvidenskabelig viden gør man brug af empiri, modellering og forskellige repræsentationsformer, således alle disse videnskaber knytter sig til hypoteser og teorier.
På dette introduktionsseminar gennemgås den naturvidenskabelige metode, og hvad man kan bruge den til. Seminaret introducerer naturvidenskaben og teknikken gennem forskellige naturvidenskabelige metoder fra forskellige fag, og viser således, hvad der adskiller den naturvidenskabelige metode fra f.eks. humaniora.
Program
Workshops
For os mennesker er det en simpel opgave at bevæge hånden fra en position til en anden. Det er ikke helt så enkelt at få en robotarm til at gøre det samme – og jo flere led robotarmen har, jo mere kompleks bliver opgaven. En 2-leddet robotarm har f.eks. 2 forskellige vinkelkombinationer for hver position for armen. I robotteknologisk fagsprog taler man om ’forlæns og baglæns kinematik’, som er den slags matematik, der bruges til at styre en robotarms position. Vi gennemgår matematikken bag positionsbestemmelsen, og så skal deltagerne selv prøve kræfter med kinematiske ligninger i et CAS-værktøj (som fx TI-Nspire eller Maple).
Formål
MEDBRING: Papir & pen
PRAKTIK: Du vil få tilsendt link til den virtuelle afvikling af seminaret via e-mail.
Du sørger selv for mad og drikkelse til eventuelle pauser.
AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 0736 mail: janne@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.
- Antal deltagere:
- Lærer: JH
- Type: Obligatorisk